PRENOS V ŽIVO: Osrednja obeležitev ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani

V prometni nesreči na območju Kočevskih Poljan umrl 51-letnik
November 18, 2021
V prometni nesreči pri Bertokih ugasnilo življenje voznika mopeda
November 20, 2021

Tretjo nedeljo v novembru tradicionalno obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Slovenija ta dan obeležuje tradicionalno že petnajstič, v okviru mednarodnih aktivnosti in pod pokroviteljstvom Združenih narodov ter Svetovne zdravstvene organizacije.

Slogan letošnje  mednarodne obeležitve je  SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO in UKREPAJMO za območja umirjenega prometa, ki še posebejizpostavlja občutek, skrb in soustvarjanje pogojev za najranljivejše udeležence v cestnem prometu. Zdravje in življenje otrok, starejših, invalidov, pešcev in kolesarjev, naj ima prednost pred vozili na za to urejenih in varnih površinah.

Letošnji osrednji kulturni program, bodo z ambasadorji Zavoda Varna pot, oblikovali osnovnošolci OŠ Riharda Jakopiča, ki so najpogosteje prisotni na območjih umirjenega prometa MO Ljubljana. Ob izdaji in predstavitvi pesniške zbirke naše ambasadorke Brede Marije Kovše, bo gostitelj in osrednji govorec župan MO Ljubljana Zoran Janković.

Osrednja prireditev bo potekala v soboto, 20. novembra 2021, ob 17. uri, v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani, skladno z vladnimi ukrepi za izvajanje kulturnih dejavnosti z omejenim številom povabljenih gostov, neposredni prenos pa si bo mogoče ogledati na YouTube kanalu Zavoda Varna pot na spodnji povezavi:

Letos nas ob tej priložnosti nagovarjajo otroci:


Animacijski video ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč:

Vse informacije in gradiva so dostopna tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *