Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Programi

Prenesite programsko brošuro Zavoda Varna pot.

VIZIJA NIČ

Vizija NIČ postaja gibalo življenja z enim samim in nedvoumnim ciljem - zmanjšati število poškodovanih in umrlih na evropskih in svetovnih cestah.

PARK VARNE MOBILNOSTI LJUBLJANA

Zavod Varna pot, ki že šestnajsto leto izvaja preventivno-izobraževalne vsebine in programe za podporo žrtvam prometnih nesreč, je na razpisu Mestne občine Ljubljana javno-zasebnega  partnerstva »Park varne mobilnosti« prepoznalo priložnost za pridobitev ustreznih prostorov za izvajanje svojih programov in poslanstva.

Varno ima vedno prav – 3D zebre

Projekt Varno ima vedno prav in umestitev 3D-zeber je plod sodelovanja Generali zavarovalnice z Zavodom Varna pot in občinami.

SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ

Zavod Varna pot vsako leto v soboto na predvečer Svetovnega dne organizira slovesno obeležitev v Mestni hiši Ljubljana ter pred njo pripravi aktivnosti s področja varne mobilnosti za mimoidoče.

ČISTA NULA, ČISTA VEST

Čista nula, čista vest je nadaljevanje mednarodne akcije Evropska noč brez prometnih nesreč. Cilj projekta je doseči čim več dni brez prometnih nesreč in zmanjšati število pretežno mladih voznikov, ki sedejo za volan pod vplivom alkohola.

PARK VARNE MOBILNOSTI

Skozi prilagojene delovne kotičke in prometni poligon otroke, njihove učitelje in starše seznanjamo s pravilnim ravnanjem, udeležbo, pasteh in nevarnostih, ki prežijo na cestah.

PRAZNIČNE PREDSTAVE Z OBISKOM DOBREGA MOŽA

V času prazničnega decembra otroke razveselite s predstavo in obiskom dobrega moža - Dedek mraz ali Božiček. Izbirate lahko med lutkovno predstavo Pikapolonico obišče Dedek mraz in igrano predstavo Vilko zasije v prazničnem času.

IZBERIMO ŽIVLJENJE

Izberimo življenje in z našimi mladimi ambasadorji skupaj recimo NE hitrosti in alkoholu.

NEAR

Skozi projekt želimo uvesti nove in inovativne načine za doseg mladih v smislu preprečevanja tveganega obnašanja v prometu ter na drugi strani v obliki podpore tistim, ki so že imeli izkušnje s prometnimi nesrečami (bodisi so bili sami udeleženci ali imajo bližnjo osebo, ki se je v prometni nesreči hudo poškodovala ali celo izgubila življenje).

SLOW CITY

Želimo mesto za ljudi. Verjamemo, da je potrebno umirjeno gibanje umestiti v mestno okolje, z namenom izboljšanja sobivanja vseh udeležencev v prometu. Maksimalna hitrost 30 km/h dokazano rešuje in varuje življenja, predvsem življenja pešcev, kolesarjev in otrok ter pripomore k ohranjanju okolja.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.