Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Poletna Čista nula v Ljubljani in na Vrhniki

cista-nula-cista-vest-zavod-varna-pot-alkohol-v-prometu-preventiva-akcija-noc-na-vrhniki-junij-2023 (8)

V petek in soboto se je mobilna patrulja Čista nula, čista vest mudila na terenu. Obiskala je živahen center Ljubljane in množičen dogodek na prostem Noč na Vrhniki! Skupaj smo nagovorili obiskovalce, tako mlade kot starejše, ter jih opozorili na nezdružljivost alkohola in aktivne udeležbe v prometu.

Na dogodku smo omogočili brezplačen alkotest in nagradili 0,0 voznike ter druge aktivne udeležence v prometu, kot so kolesarji, vozniki skirojev itd. Praktične nagrade sponzorja Generali zavarovalnica so bili le majhen znak naše hvaležnosti za njihov odgovoren prispevek k varnosti na cestah.

V primeru rezultata več kot 0,24 mg alkohola na liter izdihanega zraka, so moderatorke opozorile na nevarnosti in zakonska določila ter ga spodbudile k uporabi alternativnega prevoza (taxi, javni potniški promet, prijatelj, ki ni pil alkohola…).

Z veseljem sporočamo, da smo prejeli izjemno pozitiven odziv s strani obiskovalcev, ki so izrazili svojo podporo naši akciji! Hvala vsem, ki ste se aktivno vključili in pokazali, da vam varnost na cestah ni vseeno. Skupaj gradimo ozaveščeno in odgovorno družbo, ki prispeva k varnosti naših cest. Vsi smo odgovorni za svoje dejanje in skupaj lahko dosežemo veliko!

Iskrena hvala podpornikom Čiste nule!

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.