Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Svečana prireditev na Ptuju

Ptuj_Svetovni dan spomina na zrtve prometnih nesrec (7)

Danes smo se na povabilo SPV Mestna občina Ptuj udeležili svečane prireditve ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga obeležujemo 3. nedeljo v novembru. Navzoče sta nagovorila Robert Štaba, predsednik ZVP, in Kaja Kobal, ambasadorka ZVP. V prijetnem, kulturnem in svečanem programu smo različni deležniki izpostavili zdravje in življenje posameznika in celotne družbe na slovenskih cestah.

“Ko sem v družbi vas mladih učencev in dijakov, se vrnem nazaj v svoja najstniška leta in se spomnim brezskrbnega poletja, ki sem ga preživljanja na morju. Težko pričakovane poletne počitnice, so kmalu postale grenak spomin. Spomnim se namreč trenutka, ko sem prejela klic od doma, da je oči v prometni nesreči izgubil življenje. Trenutka, ko sem bila zavedno zaznamovana …”

je bil delček Kajinega nagovora prisotnim.

“Z Zavodom Varna pot nemim statistikam dodajamo imena in priimke. V letošnjem letu pa obraze in apel vseh tistih, ki so v družbi spregledani in so jih prometne nesreče najhuje prizadele …”

je nekaj besed, ki jih je Robert namenil prisotnim.

Z osrednjim nagovorom se nas je dotaknila županja ga. Nuška Gajšek.

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.