Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Čista nula, čista vest na Martinovanjih

cncv martinovanje

Jutri, 11. novembra je Martinovo, dan, ko se mošt spremeni v vino. Ob tem potekajo praznovanja, ki jih popestrimo z vinom in drugimi alkoholnimi pijačami. Seveda bomo na prireditvah prisotni tudi z akcijo Čista nula, čista vest.

Danes bomo prisotni na Martinovanju z Fehtarji v klubu Cvetličarna, kjer bomo prisotne nagovarjali k odgovornosti do alkohola v prometu.

V soboto, 12.11.2022, bomo z akcijo Čista nula, čista vest prisotni na prireditvah po Sloveniji. Poiščite nas na Ljubljanski vinski poti od 10h do 17h na ulicah Stare Ljubljane in na Razhodnji v Čatežu, od 12h do 16h.

Naši moderatorji bodo obiskovalce in mimoidoče ozaveščali o škodljivi rabi alkohola in prepovedanih drog ter zlasti o nezdružljivosti z aktivnim vključevanjem v promet, preverjali alkoholiziranost in apelirali na alkoholizirane voznike, naj si poiščejo alternativno obliko prevoza. Odgovorni “0,0 vozniki” bodo prejeli praktično nagrado sponzorja Generali.

Vsem pa polagamo na srce:

V primeru alkoholiziranost poiščite alternativno obliko prevoza. Za prevoz prosite treznega prijatelja, uporabite javni prevoz ali pa pokličite taksi. Naj vas zapeljejo trezni.

Utrinke z dogodkov spremljajte na našem Facebooku in Instagramu.


Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.