Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Naša ekipa #cistanulacistavest se je mudila na Festivalu piv v Snoviku

ČNČV-2021-medgeneracijsko-1

Zabave nas vsakdanje vabijo na prijetno druženje, kozarček ali gastronomski užitek. V želji, da se imamo lepo, nemalokrat pozabimo načrtovati, kako se bomo iz takih dogodkov varno vrnili domov. Naš nasvet je, da vedno načrtujmo povratek domov z javnim prevozom, taksijem, treznim prijateljem alis tarši in odsvetujemo kakršnokoli aktivno udeležbo v prometu ob konzumaciji alkohola in prepovedanih drog.

Obiskovalce smo ozaveščali o škodljivi rabi alkohola in prepovedanih drog ter zlasti o nezdružljivosti z aktivnim vključevanjem v promet, preverjali alkoholiziranost in apelirali na alkoholizirane voznike, naj si poiščejo alternativno obliko prevoza. Odgovorni “0,0 vozniki” pa so prejeli praktično nagrado sponzorja Generali zavarovalnica.

Vsi, ki so napihali nad dovoljeno mejo, so nam obljubili, da bodo poiskali alternativni prevoz – prijatelja, javni premov oz. taksi. Mnogi izmed njih pa so imeli že vnaprej organiziran prevoz domov, kar redno svetujemo tudi ostalim – naj vedno pred odhodom na druženje, kjer se uživa alkohol, svoj povratek domov načrtujejo na varen način.

Iskrena hvala vsem partnerjem, ki omogočajo izvedbo projekta Ministrstvo za zdravje, Urad RS za mladino, Agencija za varnost prometa, Porsche Slovenija, Generali zavarovalnica.