Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

3D zebra tudi v Ljubljani

3-D-zebra-Ljubljana-24092021-Foto-Anže-Krže-Mediaspeed-12-1024x683

Zaokrožili smo umestitev 3D zeber po slovenskih mestih kot zaključek Evropskega tedna mobilnosti 2021 in aktivnosti ob začetku šolskega leta. Tokrat je 3D zebra umeščena na Derčevi ulici v Ljubljani. Ob pesni spremljavi otrok iz OŠ Riharda Jakopiča ter Trkajeve himne Varno ima vedno prav so navzoče nagovorili:

  • Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana,
  • Mitja Feri, član uprave Generali zavarovalnice,
  • Svjetlana Almaš, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi Generali zavarovalnice
  • Monika Povšič, vodja oddelka  za tržno komuniciranje in upravljanje s sponzorstvi Generali zavarovalnice,
  • Dobrila Lazović ravnateljica OŠ Riharda Jakopiča in
  • Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot

Iskrena zahvala gre tudi krasni ekipi JP LPT d.o.o., ki so navedene zebre umestili, da bodo kar najbolj služile svojemu namenu vse do večjih infrastrukturnih ukrepov za zavarovanje najranljivejših udeležencev v cestnem prometu.

Veseli nas, da se je Generali zavarovalnica odločila nadaljevati projekt tudi v letu 2022, kjer bomo z veseljem izbirali občine in lokacije po Sloveniji. Do takrat pa srečne poti in varno vožnjo vsem udeležencem v cestnem prometu, da skupaj dosežemo Vizijo NIČ.

l

Preberite več:

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.