Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Obeležitev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč na Ptuju

Ptuj

Občina in SPV Ptuj so v Gimnaziji Ptuj organizirali obelezitev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč.

Poleg dijakov Gimnazije in Strojne šole Ptuj in županje Nuške Gajšek so se obeležitve udeležili tudi poslanec DZ Jožef Lenart in državni svetnik Rajko Fajt ter številni predstavniki organizacij na območju MO Ptuj.

V programu, ki so ga sooblikovali otroci, učenci in dijaki, je županja predstavila aktivnosti, kot tudi cilj, ki mu bo Ptuj nedvomno sledil in to je Vizija NIČ ter osebno sooblikovanje le te. Predsednik SPV MO Ptuj Franc Kozel je orisal pot zadnjih 20 let dela in aktivnosti vseh deležnikov, ki so uspeli približati aktivnosti ciljem Vizije NIČ.

Svojo zgodbo je predstavil tudi mladi ambasador Zavoda Varna pot Dario Divković, v programu pa je z nagovorom udeležencev sodeloval tudi predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.