Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Izbor nagrajencev natečaja Če bi ceste spregovorile

dav

V petek, 7. decembra 2018, smo zaključili natečaj Če bi ceste spregovorile. Skupno smo prejeli 134 izdelkov, v obliki likovnih del, pesmi oziroma poezije in videov, s strani 25-ih vrtcev in šol. Strokovna komisija v sestavi: mag. Marta Novak, Zavod RS za šolstvo, Matjaž Leskovar, Sektor prometne policije GPU, Anja Žurga, programska vodja Zavoda Varna pot, je imela zahtevno nalogo. Prispevke je ocenjevala po naslednjih kriterijih: skladnost s sloganom / sporočilnost, kreativnost / inovativnost.

Največje število točk so prejeli: OŠ Mislinja, OŠ Janka Padežnika Maribor, OŠ Škofljica. Glede na navedeno, se je komisija odločila, da prvo nagrado prejmejo vse tri enako točkovane šole. Zmagovalcem natečaja iskreno čestitamo! Nagrajence bo organizator natečaja Zavod Varna pot nagradil z brezplačno izvedbo preventivnega izobraževalnega programa Vizije Nič.

Natečaj smo razpisali v sklopu Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč 2018, na tematiko letošnjega slogana Če bi ceste spregovorile. Prispevajmo svoj delež k izboljšanju varnosti v cestnem prometu. Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za izvirne prispevke, sodelovanje in doprinos.

 

Galerija zmagovalnih izdelkov:

OŠ Mislinja: sodelovali so z 11 likovnimi deli, ki so jih pripravili učenci 1.b razreda in s 4 zgodbami izpod rok učencev 7.a razreda

OŠ Mislinja, 7. a razred: Literarna zgodba 1
OŠ Mislinja, 7. a razred: Literarna zgodba 2
OŠ Mislinja, 7. a razred: Literarna zgodba 3
OŠ Mislinja, 7. a razred: Literarna zgodba 4

 

 

 

 


OŠ Janka Padežnika Maribor:
učenci 4., 5., 6. in 7. razredov so sodelovali z izdelavo VIDEA , s katerim so opozorili na prometno problematiko v okolic njihove šole.

 

 

OŠ Škofljica: učenci 6.a in 6.c razreda so prispevali 8 likovnih del z opozorili, kako ravnati na cesti.

 

 

 

 

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.