Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Izbor nagrajencev natečaja Če bi ceste spregovorile

dav

V petek, 7. decembra 2018, smo zaključili natečaj Če bi ceste spregovorile. Skupno smo prejeli 134 izdelkov, v obliki likovnih del, pesmi oziroma poezije in videov, s strani 25-ih vrtcev in šol. Strokovna komisija v sestavi: mag. Marta Novak, Zavod RS za šolstvo, Matjaž Leskovar, Sektor prometne policije GPU, Anja Žurga, programska vodja Zavoda Varna pot, je imela zahtevno nalogo. Prispevke je ocenjevala po naslednjih kriterijih: skladnost s sloganom / sporočilnost, kreativnost / inovativnost.

Največje število točk so prejeli: OŠ Mislinja, OŠ Janka Padežnika Maribor, OŠ Škofljica. Glede na navedeno, se je komisija odločila, da prvo nagrado prejmejo vse tri enako točkovane šole. Zmagovalcem natečaja iskreno čestitamo! Nagrajence bo organizator natečaja Zavod Varna pot nagradil z brezplačno izvedbo preventivnega izobraževalnega programa Vizije Nič.

Natečaj smo razpisali v sklopu Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč 2018, na tematiko letošnjega slogana Če bi ceste spregovorile. Prispevajmo svoj delež k izboljšanju varnosti v cestnem prometu. Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za izvirne prispevke, sodelovanje in doprinos.

 

Galerija zmagovalnih izdelkov:

OŠ Mislinja: sodelovali so z 11 likovnimi deli, ki so jih pripravili učenci 1.b razreda in s 4 zgodbami izpod rok učencev 7.a razreda

OŠ Mislinja, 7. a razred: Literarna zgodba 1
OŠ Mislinja, 7. a razred: Literarna zgodba 2
OŠ Mislinja, 7. a razred: Literarna zgodba 3
OŠ Mislinja, 7. a razred: Literarna zgodba 4

 

 

 

 


OŠ Janka Padežnika Maribor:
učenci 4., 5., 6. in 7. razredov so sodelovali z izdelavo VIDEA , s katerim so opozorili na prometno problematiko v okolic njihove šole.

 

 

OŠ Škofljica: učenci 6.a in 6.c razreda so prispevali 8 likovnih del z opozorili, kako ravnati na cesti.