Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Obeležitev ob spomeniku žrtvam prometnih nesreč na Novih Žalah

dav

Ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč smo danes, v četrtek, 15. novembra, ob 11. uri, pripravili obeležitev pri slovenskem osrednjem spomeniku žrtvam prometnih nesreč na Novih Žalah v Ljubljani.

V čast nam je, da so z nami nekaj besed delili naslednji gostje: avtor spomenika, arhitekt in akademik Marko Marijan Mušič, ustanovitelj in predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba, v. d. generalne direktorice Policije mag. Tatjana Bobnar ter predstavniki verskih skupnosti: Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, škof evangeličanske cerkve v Sloveniji Geza Filo ter imam Senad Karišik, v imenu Islamske skupnosti Slovenije in v imenu muftija dr. Nedžada Grabusa.

Policijski orkester je poskrbel za glasbeno spremljavo, ambasadorji Zavoda Varna pot Milena Marija Kepic, Roman Mavec in Kaja Kobal pa so k spomeniku položili cvetje in svečo. Ob zaključku so se vsi zbrani udeleženci poklonili pri spomeniku.

S prisotnostjo so žrtve prometnih nesreč počastili tudi direktor Žal Robert Martinčič, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik in uniformirani člani ZZŠAM.

Iskrena hvala vsem sodelujočim in udeležencem, ki so ob zaključku obeležitve prejeli najnovejše avtorsko delo Brede Marije Kovše, dolgoletne ambasadorke Zavoda Varna pot.

Foto: Robert Balen