Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Ob podpori SPV Ptuj ponovno obiskali devetošolce

zavod-varna-pot-ptuj-delavnice-prometna-varnost-mladostniki-os-ljudski-vrt-ptuj-ps-grajena-spv-ptuj-zrtev-prometne-nesrece-posledice (2)
PTUJ je KUL!

Danes smo se zopet ustavili na obisku prelepega Ptuja, kjer smo na OŠ Ljudski vrt Ptuj in PŠ Grajena izvedli delavnice 5xSTOP je kul, v katerih je aktivno sodelovalo kar 100 devetošolcev. Delavnice je omogočila Mestna občina Ptuj Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Recimo 5x STOP:

  1. Hitrosti!
  2. Alkoholou in drugim psihoaktivnim snovem!
  3. Neuporabi zaščitnih sredstev!
  4. Agresivnemu obnašanju!
  5. Telefonu in drugim distraktorjem!
OSEBNA IZPOVED ŽRTVE PROMETNE NESREČE

Mladostnikom takšnih ali drugačnih izkušenj v prometu ne manjka, zato je še toliko bolj ključno, da smo pomembnost odgovornega ravnanja v prometu približali tudi z osebno izpovedjo žrtve prometne nesreče in tako na pristen način dodatno zapečatili pomembnost vranega in odgovornega udeleževanja v prometu. Vsak od nas šteje.


PROGRAMI ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca pa vse do srednje šole. Programi, ko smo jih razvili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in drugih strokovnjakov, so ustrezno prilagojeni glede na starost udeležencev in njihove sposobnosti. Izvajamo pa jih po celi Sloveniji. Od leta 2007 smo v naše aktivnosti vključili že več kot 192.467 otrok in mladostnikov.

VIZIJA NIČ – NAŠE VODILO

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.