Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

IZJEMEN ODZIV NA DECEMBERSKO ČISTO NULO ČISTO VEST

gif web

Tradicionalno že vrsto let zapored v decembrskem prednovoletnem času moderatorji Zavoda Varna pot, izvajajo preventivno akcijo Čista nula, čista vest, na temo brez alkohola in prepovedanih substanc na slovenskih cestah. Akcijo smo izvajali od 4.12.2020  in jo zaključili s prehodom v novo leto 1.1.2021.

Vsem, ki niso povsem prepričani, ali je kozarček “preveč” odvzel pravico aktivnega sodelovanja v prometu kot voznik, smo pripravili virtualni preizkus alkoholiziranosti in priročne nagrade podpornika Generali zavarovalnica.

Okvirno vsebnost alkohola v krvi so sodelujoči preverili kar sami na www.cistanulacistavest.si z IZRAČUNOM ALKOHOLIZIRANOSTI.

Sporočilnost Čiste nule čiste vesti je dosegla 103.522 uporabnikov, 9.486 nas je proaktivno kontaktiralo, podprlo ali izrazilo svoje poglede, 5.682 je preizkusilo »e-alkotest«, podelili smo 289 nagrad.

Nagovori moderatorjev:

Darila za odgovorne udeležence v prometu:


PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.