Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Trčila tovorni vlak in voznik začetnik, ki je bil pod vplivom alkohola

pijana voznja2

V Prvačini sta trčila tovorni vlak in osebno vozilo znake Audi, ki ga je vozil voznik začetnik. Ta ni ustavil pred prehodom čez železniško progo, ko se mu je približeval tovorni vlak. Strojevodja je sprožil zasilno zavoro, a kljub temu je trčil v vozilo, ki ga je odbilo tri metre nazaj. K sreči nihče ni utrpel poškodb.

Včeraj so bili policisti obveščeni o železniški nesreči na območju naselja Prvačina, kjer je na nezavarovanem prehodu ceste prišlo do trčenja med tovornim vlakom in voznikom začetnikom osebnega  avtomobila znamke Audi. 

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče med drugim  ugotovili, da je bil vzrok nezgode nepravilna vožnja voznika  avtomobila čez prehod ceste čez  železniško.

 22-letni voznik začetnik je peljal po lokalni cesti v naselju Prvačina iz regionalne ceste proti omejenemu prehodu čez železniško  progo.  Na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo v omenjenem kraju mlajši voznik avtomobila ni ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo v času,  ko se je prehodu približeval tovorni vlak. 

Avtomobil odbilo tri metre nazaj, k sreči nihče ni utrpel telesnih poškodb

Z avtomobilom je zapeljal na prehod ceste čez železniško progo (prehod je urejen z Andrejevim križem),  ne da bi se prepričal, da se prehodu približuje tovorni vlak. V tistem trenutku je namreč z njegove leve strani (iz Volčje Drage) pripeljal 39–letni strojevodja tovornega vlaka, ki  je vozil iz Nove Gorice proti Sežani.  

Da bi preprečil trčenje z osebnim vozilom je strojevodja sprožil zasilno zavoro, vendar je tovorni vlak kljub temu s prednjim desnim delom lokomotive trčil v  prednji levi del osebnega vozila.  Po trčenju je avtomobil odbilo približno tri metre nazaj, tovorni vlak pa se je zaustavil dobrih 75 metrov po trčenju z vozilom. 

V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, na  osebnem avtomobilu in lokomotivi  je nastala materialna  škoda. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je tovorni vlak vozil s predpisano hitrostjo.

Alkotest pokazal, da je voznik bil pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v nadaljevanju postopka vozniku  začetniku  osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti in  rezultat z  alkotestom je pokazal, da je imel slednji v organizmu 0.26 miligrama alkohola v litru  izdihanega  zraka.  Na kraju nezgode so posredovali  tudi  gasilci  JZ  GRD  GE  Nova  Gorica,  ki so na lokomotivi preverili  morebitni iztek motornih tekočin,  zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na osebnem  vozilu. O nezgodi so obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prometni policisti bodo  22-letnemu vozniku začetniku izdali plačilni  nalog.  

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.