Varno ima vedno prav – 3D zebre

V Sloveniji smo še vedno priča (pre)mnogim prometnim nesrečam, v katerih so udeleženi najbolj ranljivi udeleženci v prometu, kot so otroci, invalidi, starejši, pešci, kolesarji ter tisti na rolerjih in skirojih. Prav ta skupina predstavlja skoraj polovico vseh smrtnih žrtev v prometu. V letu 2020 je umrlo skupno 39 ranljivih udeležencev cestnega prometa ker predstavlja 49 odstotkov vseh umrlih. Te številke so k ukrepanju spodbudile tudi zavarovalnico Generali, kjer želijo kot pravi vseživljenjski partner za varnost zavarovancev poskrbeti v vseh situacijah. 

Projekt Varno ima vedno prav in umestitev 3D-zeber je plod sodelovanja Generali zavarovalnice z Zavodom Varna pot in občinami, saj smo se odločili združiti moči in k bolj umirjenemu prometu ter večji vidljivosti najobčutljivejših udeležencev v prometu ter prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa na bolj inovativen način, s 3D-zebrami.

l

Poleg 3D-zeber bo javnost o pomenu pozornosti in pazljivosti v prometu ozaveščal tudi Rok Terkaj – Trkaj – s pesmijo Varno ima vedno prav.

l

Kje so 3D-zebre že umeščene v Sloveniji?

Zaenkrat bodo v Sloveniji umeščene 4 3D-zebre v treh občinah, ki so se pridružile projektu Varno ima vedno prav. Umeščene so na območjih šolskih poti, kjer je umirjanje prometa še posebej pomembno. Prizadevamo si, da bi se projektu pridružilo še več občin.

Velenje

1. septembra smo predstavili 3D zebri med Rudarsko in Prešernovo cesto pri Upravni enoti Velenje ter pri telovadnici OŠ Gustava Šiliha. Prve pešce, ki so ju prečkali, so pospremili predstavniki zavarovalnice Generali, občine Velenje in Zavoda varna pot. Več..

Ptuj

7. septembra smo predstavili 3D zebro pred Osnovno šolo Ljudski vrt na Župančičevi ulici. Skupaj z učenci osnovne šole so se čez zebro skupaj sprehodili predstavniki zavarovalnice Generali, občine Velenje in Zavoda varna pot. Več..

Ljubljana

24. septembra smo predstavilli 3D zebro na Derčevi ulici v Ljubljani. Ob pesni spremljavi otrok iz OŠ Riharda Jakopiča ter Trkajeve himne Varno ima vedno prav so se skupaj z učenci OŠ Riharda Jakopiča čez zebro skupaj sprehodili predstavniki zavarovalnice Generali, občine Ljubljana in Zavoda varna pot. Več ..Vljudno vabljeni tudi vi, da si ogledate, kako 3D-zebre zaživijo v prometu!

l

Novice