Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Publikacije

KNJIŽNA ZBIRKA ZAVODA VARNA POT

Z nakupom knjižic nam lahko izkažete vašo podporo in pomoč pri uresničevanju našega poslanstva. Iskrena hvala.

NAROČITE TUKAJ.

NOVO: OPUS OBSTOJA – Brezkončna zgodba 4

Po Opusih letnih časov in Opusu Obstoja – Brezkončna zgodba 3 je to že deveta pesniška zbirka avtorice Brede Marije Kovše. Nova zbirka Opus Obstoja – Brezkončna zgodba 4 je bila predstavljena na slovesnosti ob Svetovnem dnevu žrtev prometnih nesreč novembra 2021 v Mestni hiši v Ljubljani.
Cena posamezne knjižice: 10 EUR + stroški pošiljanja.
Ob nakupu vseh knjižic zbirke Opus obstoja priznamo 10 % popust.

avtorica Breda Marija Kovše
OPUS OBSTOJA – Brezkončna zgodba 3

Po Opusih letnih časov in Opusu Obstoja – Brezkončna zgodba 2 je to že osma pesniška zbirka avtorice Brede Marije Kovše. Nova zbirka Opus Obstoja – Brezkončna zgodba 3 je bila predstavljena na slovesnosti ob Svetovnem dnevu žrtev prometnih nesreč novembra 2019 v Mestni hiši v Ljubljani.

Breda pravi, da je sedaj čas za nekaj popolnoma novega. Mi se že veselimo njenih stvaritev.

Cena posamezne knjižice: 10 EUR + stroški pošiljanja.
Ob nakupu vseh knjižic zbirke Opus obstoja priznamo 10 % popust.

avtorica Breda Marija Kovše
OPUS OBSTOJA – Brezkončna zgodba 2

Po Opusih letnih časov in Opusu Obstoja – Brezkončna zbirka je nastala sedma pesniška zbirka avtorice Brede Marije Kovše, ki nadaljuje brezkončno zgodbo. Nova zbirka Opus Obstoja – Brezkončna zgodba 2 je bila predstavljena na slovesnosti ob Svetovnem dnevu žrtev prometnih nesreč novembra 2018 v Mestni hiši v Ljubljani.

Breda že snuje novo “zgodbo”. Tokrat res zadnjo, te vrste, nato pa nekaj popolnoma novega, pravi … Pustimo se ji presenetiti.

Cena posamezne knjižice: 10 EUR + stroški pošiljanja.
Ob nakupu vseh knjižic zbirke Opus obstoja priznamo 10 % popust.

avtorica Breda Marija Kovše
OPUS OBSTOJA – Brezkončna zgodba

Po Opusih letnih časov je to že šesta pesniška zbirka avtorice Brede Marije Kovše in kot nam kaže že njen naslov, zadnja zgolj in samo v tem trenutku, nadaljuje pa se v brezkončno zgodbo.
V tej zgodbi, kot bralci spoznavamo avtorico, a le toliko kolikor se skozi pesmi pusti spoznati sama. Ona napiše, iz sebe, tako kot zna le ona.
Čeprav Breda vsako leto pravi: »ta je zadnja«, vsako leto izda novo zbirko … kdo bi vedel, morda nas kmalu zopet razveseli z novo zgodbo.
Cena posamezne knjižice: 10 EUR + stroški pošiljanja.
Ob nakupu vseh knjižic zbirke Opus obstoja priznamo 10 % popust.

avtorica Breda Marija Kovše
OPUS OBSTOJA

Opus Obstoja je peta pesniška zbirka avtorice Brede Marije Kovše. Brede ni potrebno posebej predstavljati, saj z Zavodom Varna pot sodeluje že od samega začetka, njene pesniške zbirke pa smo predstavljali ob vsakem Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč. V letu 2016 je izšla pesniška zbirka Opus Obstoja, ki ga je Breda posvetila vsem – za utrinke iz zakladnice življenja.
Breda je vir neizmerne energije, ki je tudi prometna nesreča ne more ustaviti. Borka, ki daje zgled, ki spodbuja in ki daje ogledalo vsem, ki želijo obupati. Breda sama pravi: »Ko se ena vrata v življenju zapro, se nekje odpre okno. Vedno je izhod, vedno je pot. Pot ki je drugačna, a vedno dragocena.«
Cena posamezne knjižice: 10 EUR + stroški pošiljanja.
Ob nakupu vseh knjižic zbirke Opus obstoja priznamo 10 % popust.

avtorica Breda Marija Kovše
DARILO ŽIVLJENJU

Zbirka Darilo življenju vsebuje štiri pesniške zbirke Opus Pomladi, Opus Poletja, Opus Jeseni in Opus Zime. 

Naslov ni naključen. Avtorica je pred leti doživela hudo prometno nesrečo, ki je za vedno spremenila njen pogled na svet. Svoj pesniški opus je začela s pomladjo, simbolom prebujenja in ponovnega začetka, v zbirki Opus Poletje išče smisel življenja prežet s številnimi vprašanji, zbirka jeseni priča o zrelosti in času bogatega obiranja sadov, v četrtem opusu pa nam ponuja spoznanje resnične ljubezni do čudovite lepote vesoljnega stvarstva.
Letni časi so kot usodni dogodki, močno prepleteni z našim življenji. K nam pridejo kot nepovabljeni gostje in zaznamujejo naše misli, pogovore in načrte; kot usodni dogodki tudi letni časi neizbrisno sobivajo z nami.
Nikdar ne bomo izvedeli, ali so bili dogodki, ki so usodno spremenili naše življenje, zares naključni. To morda niti ni pomembno; živeti, kot pravi avtorica, pomeni v resnici samo biti – in biti ne pomeni nič drugega kot samo živeti svoje življenje. Tudi tako, da letni čas, neizogibnega gosta, naključje in usodni dogodek povabimo vase, spoznamo in to spoznanje razodevamo drugemu. Pesmi niso samo pesmi in od nas, bralcev, je odvisno, ali bomo znali njihovo tiho sporočilo razumeti.
Cena posamezne knjižice: 10 EUR + stroški pošiljanja.
Cena kompleta štirih knjižic: 29,90 EUR + stroški pošiljanja.

avtorica dr. Damijana Žišt
NEVIDNI SVET ŽRTEV PROMETNIH NESREČ

Avtorica knjige Nevidni svet žrtev prometnih nesreč je Damijana Žišt, doktorica znanosti, novinarka in ambasadorka Zavoda Varna pot. V knjigi lahko preberemo iskrene zgodbe ljudi, ki so bili sami poškodovani v prometni nesreči ali tisti, ki so v njej izgubili svoje najdražje. Ob srečanjih s številnimi svojci umrlih ali hudo poškodovanimi in njihovimi bližnjimi v prometnih nesrečah, poklicno ali zasebno, je avtorici knjige Damijani Žišt kmalu postalo jasno, da je o teh zgodbah treba govoriti na glas. Vsem nam v spomin in opomin! Skozi knjigo spoznamo tudi pomembno poslanstvo Zavoda Varna pot, ki pomaga žrtvam prometnih nesreč. Knjiga je prvenec tovrstne vsebine v slovenskem prostoru.
Cena knjige z mehkimi platnicami je 12,90 EUR + stroški pošiljanja.
Cena knjige z trdimi platnicami je 24,90 EUR + stroški pošiljanja.

Izkupiček prodaje knjig bo namenjen delovanju in aktivnostim Zavoda Varna pot. Pridružite se nam in podprite naša prizadevanja. Ustvarimo varno pot skupaj!

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.