Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Praznične predstave

V času prazničnega decembra otroke razveselite s predstavo in obiskom dobrega moža – Dedek mraz ali Božiček. Izbirate lahko med lutkovno predstavo Pikapolonico obišče Dedek mraz in igrano predstavo Vilko zasije v prazničnem času.

Pikapolonico obišče Dedek mraz

CILJNA SKUPINA: otroci od 3. do 6. leta starosti in učenci v 1. razredu OŠ
IZVAJALCI: moderatorji Zavoda Varna pot
OBLIKA DELA: ogled lutkovne predstave in razgovor ter petje pesmi Ta pikapolonica + obisk Dedka mraza
CILJ: Na interaktiven način predstaviti otrokom najpomembnejše elemente
varne mobilnosti ter jih spodbuditi k previdnosti, pozornosti in uporabi
varnostnih sistemov kot so čelada, varnostni pas/sedež. Ob učenju in petju pesmi spoznati pravila o varni mobilnosti.

Vilko zasije v prazničnem času

CILJNA SKUPINA: troci od 4. do 8. leta starosti
IZVAJALCI: moderatorji Zavoda Varna pot
OBLIKA DELA: ogled igrane predstave in razgovor + obisk Božička
CILJ: Na zabaven način osvetliti vlogo otroka kot pešca ter izzivov, ki ga čakajo na cesti. S pomočjo prometnih likov spoznati pomembnost uporabe kresničke in drugih odsevnih elementov v prometu. S pomočjo dialogov in pesmi otroke spodbuditi k varnemu vedenju v prometu.

Za naročilo nam pišite na info@varna-pot.si ali pokličite na T: +386 5 995 50 22, M: +386 40 302 361.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.