Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Podpora žrtvam – Skupaj iz stiske

SKUPAJ IZ STISKE

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

Prometna nesreča je tako za poškodovanega kot za njegove svojce in prijatelje močan stres. Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Psihološka pomoč je namenjena vsem, ki:

  • so se v prometni nesreči poškodovali in ali pa so se v prometni nesreči poškodovali njihovi svojci,
  • so v prometni nesreči izgubili svojega bližnjega,
  • so povzročili prometno nesrečo.

Vodja programa:

  • doc. dr. Urša Čižman Štaba, spec. klin. psih.

Sodelujoči izvajalci:

  • dr. Vesna Radonjič Miholič, spec. klin. psih.
  • Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot

Individualna strokovna psihološka terapija

INDIVIDUALNI TERMINI V DOGOVORU Z UPORABNIKI


45 min.

Izvajalci

dr. Urša Čižman Štaba,
dr. Vesna Radonjič Miholič
PRIJAVITE SE

Skupinska terapija

90 min.

Izvajalci

dr. Urša Čižman Štaba,
dr. Vesna Radonjič Miholič
PRIJAVITE SE

Skupina za neformalno druženje

PO DOGOVORU


90 - 120 min.

Izvajalci

Robert Štaba
PRIJAVITE SE

Informiranje in svetovanje po telefonu in preko spletne pošte

TELEFONSKA ŠTEVILKA IN SPLETNA POŠTA STA DOSEGLJIVI 24H/DAN

05 995 50 22
info@varna-pot.si

Izvajalci

Vsi izvajalci
PRIJAVITE SE

Aktivnosti potekajo na sedežu Zavoda Varna pot, na naslovu: Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana.
Za udeležbo na srečanju se je potrebno predhodno prijaviti preko spletnega obrazca, elektronske pošte: info@varna-pot.si ali telefonske številke: 05 995 50 22 ali 040 302 361.

O ŽALOVANJU (dr. Vesna Radonjić Miholič in Kaja Kobal)
IZGUBA BLIŽNJEGA
IZPOVED MAME OB IZGUBI OTROKA.
Osebna izpoved mame, ki je v prometni nesreči izgubila hčerko.
IZPOVED POŠKODOVANE V PROMETNI NESREČI OB IZGUBI PRIJATELJICE.
ALKOLHOL - POŠKODBA - IZGUBA PRIJATELJA
NEVIDNI SVET ŽRTEV PROMETNIH NESREČ.
Projekt podpirata
PROGRAM PODPIRA:

Prometna nesreča ne izbira. Pride nenadno, udari silovito in v nas zareže z neskončno bolečino. Za seboj pušča tragične in nepopravljive posledice. V trenutku izgubimo vsi.

To obeležje združuje zgodbe žrtev prometnih nesreč v glasen opomin celotni družbi. Je točka soočenja, miru, spokoja, sočutja, spomina in opomina. Je trenutek v prostoru, kjer sonce in sence povezujejo tisoče žrtev, njihovih bližnjih, povzročiteljev in vseh nas.

Valovanje sporočila je brezčasno zapisano v svetlem srcu domačega kamna.

Spomenik arhitekta in akademika Marka Marijana Mušiča je v celoti narejen iz bele žile pohorskega tonalita. Na njem so zapisani verzi slovenskega pesnika in akademika Nika Grafenauerja, prostorsko pa je umeščen na ljubljanskih Žalah.

Zavod Varna pot pod okriljem Organizacije Združenih narodov OZN, Svetovne Zdravstvene organizacije WHO in Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč FEVR že od leta 2007 obeležuje in organizira aktivnosti ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč.

Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Za Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je Svetovna zdravstvena organizacija na podlagi Resolucije ZN 60/5 leta 2007 imenovala tretjo nedeljo v novembru. V tem času po celem svetu, kot tudi po številnih slovenskih krajih, potekajo slovesnosti in obeležitve.

Zavod Varna pot vsako leto v soboto na predvečer Svetovnega dne organizira slovesno obeležitev v Mestni hiši Ljubljana ter pred njo pripravi aktivnosti s področja varne mobilnosti za mimoidoče.

Prijavite se

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.