Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

NEWS

EuroRAP Windsor september 2023 (8)
26 Sep: Mednarodna konferenca iRAP o izboljšanju varnosti na cestni infrastrukturi do leta 2030

Na konferenci v Winsdorju se je član upravnega odbora EuroRAP Robert Štaba udelelžil konference o izzivih na področju izboljšav infrastrukture, ki naj bi zagotovila večjo varno mobilnost.

zavod-varna-pot-kaja-kobal-obrazi-nevladnikov-cnvos
26 Sep: Obrazi nevladnikov: Kaja Kobal, Zavod Varna pot

Naša Kaja se je pogovarjala z Luno J. Šribar za Dnevnikovo rubriko Obrazi nevladnikov*, v kateri je predstavila svojo pot od izgube očeta v prometni nesreči, ko je bila stara 12 let, do danes kot vodje projektov na Zavodu Varna pot.

zavod-varna-pot-evropski-teden-mobilnosti-varno-zivljenje-varna-mobilnost-varnost-v-prometu-varnost-otrok-prometni-poligon-za-otroke-predstava-delavnica
25 Sep: Od Ljubljane, Iga, Dobrove do Krškega in Cerknega: Pripoved Evropskega tedna mobilnosti 2023

Naj bo varnost in trajnostna mobilnost vodilo našega vsakdana! Hvala vsem, ki ste soustvarjali Evropski teden mobilnosti 2023! Z vašo pomočjo bomo še naprej spodbujali odgovorno udeležbo v prometu, ozaveščali o varnosti in trajnostni mobilnosti ter soustvarjali boljše okolje za nas in prihodnje generacije.

graf 24092023-statistika-prometna-nesreca-zavod-varna-pot-februar-smrtna-zrtev
25 Sep: STATISTIKA PROMETNE VARNOSTI

V preteklem tednu (18. – 24. september) je na slovenskih cestah življenje izgubila 1 oseba. Vir: Policija

zrtev-prometna-nesreca-zavod-varna-pot-skofja-loka-avtobus-otrok-skupaj-iz-stiske-pomoc-zrtvam-prometnih-nesrec
19 Sep: V Škofji Loki avtobus do smrti povozil otroka

Na območju Škofje Loke se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in otrok. Slednji je zaradi hudih poškodb umrl na kraju dogodka.

zavod-varna-pot-statistika-prometna-varnost-smrtna-zrtev-prometna-nesreca-graf17092023
18 Sep: STATISTIKA PROMETNE VARNOSTI

V preteklem tednu (11. – 17. september) je na slovenskih cestah življenje izgubilo 5 oseb. Vir: Policija

zavod-varna-pot-lutkovna-predstava-pikapoka-otroska-predstava-varnost-promet-zoo-zivalski-vrt-evropski-teden-mobilnosti (2)
17 Sep: Otvoritev ETM 2023 v Ljubljani potekala v živalskem vrtu, kjer je bila prisotna tudi naša Pikapoka

Včeraj smo na OŠ Lucija za prvošolčke in njihove starše izvedli čudovito lutkovno predstavo S Pikapoko na pot, da ne bo nezgod!. Veseli nas, da smo bili lahko del tako pomembnega dne, kot je prvi šolski dan za prvošolčke, ki z vstopom v osnovnošolski prostor storijo tudi nov pomemben življenjski korak!

zavod-varna-pot-park-varne-mobilnosti-evropski-teden-mobilnosti-obcina-ig-varna-mobilnost-varno-zivljenje-varnost-otrok-prometna-varnost-prometni-otroski-poligon (30)
16 Sep: Pričetek Evropskega tedna mobilnosti na Ižanskem sejmu

Danes smo Evropski teden mobilnosti pričeli na Ižanskem sejmu. Ekipa Zavoda Varna pot se je na sejmu pridružila z našim Parkom varne mobilnosti za dopoldan poln učenja, zabave in prometne varnosti.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.