Aktivnosti 2017

OBELEŽILI SMO SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ #WDOR2017

Letošnji osrednji dogodek Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč je letos potekal v Ljubljani, kjer smo hkrati obeležili tudi 10. obletnico Zavoda Varna pot. Svetovni dan so obeležili po številnih državah in mestih po vsem svetu z osnovnimciljem: »Zmanjšajmo število mrtvih in hudo poškodovanih za 50% do leta 2020.« V Sloveniji smo obeležitev poklonili življenju, saj tako za svojce umrlih, poškodovane ter njihove bližnje velja, da si morajo na poti, ki vsakodnevno prihaja, poiskati novo pot in nov smisel življenja. Osrednji dogodek se je odvil v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani, v soboto 18. novembra 2017, s pričetkom ob 17.uri.
Naj zaključimo z besedami Župana Mestne občine Ljubljana, ki je v svoji čestitki Zavodu Varna pot dejal: “Zavod Varna pot ostane tudi brez žrtev prometnih nesreč, je v naših dušah, naših srcih. Hvala za 10 let!”

Geslo letošnjih mednarodnih aktivnosti je poziv k


ZMANJŠANJU ŠTEVILA SMRTNIH ŽRTEV IN HUDO TELESNO POŠKODOVANIH V PROMETNIH NESREČAH ZA 50% DO LETA 2020

ki jih bomo v Sloveniji izvajali pod sloganomV POKLON ŽIVLJENJU

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč predstavlja pobudo in poziv državam k izvedbi nacionalnih programov za zagotavljanje prometne varnosti. Povezuje žrtve prometnih nesreč po vsem svetu in družbi sporoča, da so čisto vse posledice prometnih nesreč nesprejemljive. Z javnim govorom o t.i. »nevidnem svetu« žrtev prometnih nesreč želimo končati ravnodušnost družbe v odnosu do cestno prometne varnosti ter tistih, ki so umrli, bili poškodovani ali pa so v prometni nesreči izgubili nekoga, ki jim je drag. Le spoštovanje in zavedanje, kako dragoceno je vsako življenje, nam lahko povrne in utrdi smisel daru življenja, ki nam je dan. Ob svoji desetletnici je Zavod Varna pot organiziral tudi slavnostno obeležitev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč, ki je bila v soboto, 18.11.2017, v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani. Aktivnosti so se organizirano odvijale po različnih krajih in mestih v Sloveniji. Želimo si, da se nam v spomin žrtvam prometnih nesreč pri tem pridruži čim več posameznikov in organizacij, zato pozivamo različne organizacije po slovenskih občinah, da na kulturen in primeren način ter ob pripravi lastnega programa počastijo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč.v poklon zivljenju

MEDIJSKA ORODJA (gradivo si lahko prenesete s klikom na želeno obliko):

Predstavitev projekta

PLAKAT_A3_WDR.pdf
PLAKAT_A3-2017_V-POKLON-ZIVLJENJU_WDR.pdf
PLAKAT_50-x-70-2017_V-POKLON-ZIVLJENJU_WDoR.pdf