Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Aktivnosti 2015

SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ 2015

Tretja nedelja v novembru, je imenovana za Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Osrednja in svečana obeležitev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč je potekala v soboto, 14. novembra 2015, ob 17. uri, v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani. Letošnje leto je čas obletnic: – 10 let od priznanja ZN – 20 let od prvega mednarodnega obeležja

Iz tega razloga je slogan letošnjih aktivnosti:

Spomnimo se – Recimo NE zločinom na cesti!

Aktivnosti se bodo tudi letos organizirano odvijale po različnih krajih in mestih v Sloveniji. Želimo si, da se nam v spomin žrtvam prometnih nesreč pri tem pridruži čim več posameznikov in organizacij, zato pozivamo različne organizacije po slovenskih občinah, da na kulturen in primeren način ter ob pripravi lastnega programa počastijo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč.

podporniki 2015

Playlist

7 Videos

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.