Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

IZOBRAŽUJEMO
OTROKE IN MLADINO

PROGRAMI ZAVODA VARNA POT

VIZIJA NIČ

Živimo Vizijo NIČ je certificiran program FEVR We live Vision ZERO, ki sistemsko spodbuja nacionalne organizacije in članice, da znotraj svojih držav spodbujajo izvajanje programa Vizije NIČ.

E-DELAVNICE

Preventivno izobraževalni programi za otroke, starše in pedagoške delavce od vrtca pa vse do srednje šole.

ČISTA NULA, ČISTA VEST

Čista nula, čista vest je nadaljevanje mednarodne akcije Evropska noč brez prometnih nesreč. Cilj projekta je doseči čim več dni brez prometnih nesreč in zmanjšati število pretežno mladih voznikov, ki sedejo za volan pod vplivom alkohola.

SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PN

Zavod Varna pot vsako leto v soboto na predvečer Svetovnega dne organizira slovesno obeležitev v Mestni hiši Ljubljana ter pred njo pripravi aktivnosti s področja varne mobilnosti za mimoidoče.

PARK VARNE MOBILNOSTI

Skozi prilagojene delovne kotičke in prometni poligon otroke, njihove učitelje in starše seznanjamo s pravilnim ravnanjem, udeležbo, pasteh in nevarnostih, ki prežijo na cestah. Z različnimi prometnimi poligoni in postajami podučimo otroke, mladostnike, njihove starše in druge odrasle o pravilnem ravnanju ter vedenju v prometu. 

PODPORA ŽRTVAM

OBELEŽJE ŽRTVAM

Prometna nesreča ne izbira. Pride nenadno, udari silovito in v nas zareže z neskončno bolečino. Za seboj pušča tragične in nepopravljive posledice. V trenutku izgubimo vsi.

SPOMIN V OPOMIN

STATISTIKA PROMETNE VARNOSTI

“Na Slovenskih cestah ponovno ugasnilo mlado življenje…”

“Pod vplivom alkohola zapeljal…”

“Vidnost pešca ponoči …”

“V trčenju poškodovanih…”

“Državni zbor sprejel novelo zakona…”

“Pijan divjal po mestnih ulicah…”

“Zaradi posledic prometne nesreče…”

NOVICE
06 Jun: 30 let Porsche Slovenija

Dobri projekti, ki spreminjajo prihodnost Porsche Slovenija ob praznovanju 30 let delovanja ‘Podpiraj dobre projekte, ki spreminjajo prihodnost’. Ob tem…

05 Jun: 3D zebra tudi v turistični občini Bled

udi ena izmed najbolj turističnih občin v Sloveniji ima svoj prvi 3D prehod za pešce in sicer na križišču Partizanske ceste s kolesarsko potjo v bližini OŠ prof. dr. Josipa Plemlja.

05 Jun: STATISTIKA PROMETNE VARNOSTI

V preteklem tednu (29. maj – 4. junij) sta na slovenskih cestah življenje izgubili dve osebi. Vir: Policija

02 Jun: O Parku varne mobilnosti v časopisu DELO

V Zavodu Varna pot, ki že šestnajsto leto izvajamo preventivno-izobraževalne vsebine in programe za podporo žrtvam prometnih nesreč, smo na razpisu Mestne občine Ljubljana javno-zasebnega  partnerstva »Park varne mobilnosti« prepoznali priložnost za pridobitev ustreznih prostorov za izvajanje svojih programov in poslanstva.

02 Jun: 48-letni motorist umrl v prometni nesreči v občini Pesnica

1. 6. 2023 ob 20.55 se je izven naselja Jelenče, občina Pesnica zgodila prometna nesreča v kateri umrl 48-letni voznik motornega kolesa.

30 Maj: Varne poti za prihodnost: 5xSTOP je kul!

Danes smo z navdušenjem začeli s 5xSTOP je kul delavnicami za dijake 1. letnikov na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, ki bodo potekale vse do četrtka.

30 Maj: Za posledicami nesreče pri Zagradcu je umrl otrok pešec

“V ponedeljek nekaj pred 9. uro se je na cesti v naselju Breg pri Zagradcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec otrok, ki je zaradi poškodb pozneje umrl v bolnišnici.

29 Maj: STATISTIKA PROMETNE VARNOSTI

V preteklem tednu (22. – 28. maj) je na slovenskih cestah življenje izgubila ena oseba. Vir: Policija

27 Maj: Veseli dan prostovoljstva

Iskrena hvala Slovenski filantropiji za povabilo k soustvarjanju Veselega dne prostovoljstva, ki je potekal v središču Ljubljane. Na Prešernovem trgu…

26 Maj: OŠ Janka Modra v Dolskem – ko se za varnost združijo učitelji, otroci, starši, policija, zavod

Na poti do kolesarskega izpita imajo otroci kar nekaj izzivov. Uspešno morajo opraviti teoretični preizkus o pravilih cestnega prometa, spretnostni…

25 Maj: 3D zebra predana v uporabo v Celju

Danes smo predali v uporabo prvi 3D prehod za pešce v Mestni občini Celje, ki bo skrbel za večjo varnost…

24 Maj: Prva 3D zebra v letu 2023 v Novi Gorici

Danes smo v Novi Gorici predali v uporabo prvi 3D prehod za pešce v Mestni občini Nova Gorica, ki bo…

24 Maj: Ob podpori SPV Ptuj ponovno obiskali devetošolce

Mladostnikom izkušenj iz prometa ne manjka, zato je ključno, da smo pomembnost odgovornega ravnanja približali tudi z osebno izpovedjo žrtve prometne nesreče.

18 Maj: Vilko na obisku na II. osnovni šoli Celje

Iskrena hvala podjetju KP Motor d.o.o., ki je z igrano predstavo Vilko zasije na potepu razveselilo učence 1. in 2. razreda na II. osnovni šoli Celje in en velik objem učiteljici ge. Novak za prijazen sprejem in odlično organizacijo.

16 Maj: Druga spominska razstava Vinka Hlebša

Ustvarjalno pot slikarja Vinka Hlebša je nepričakovano ustavila huda prometna nesreča, v kateri je umrla tudi njegova žena.

14 Maj: 72-letni voznik Zapeljal v globel bližnjega potoka

13. 5. 2023 ob 16. uri je 72 letni voznik osebnega avtomobila po vožnji na ravnem delu ceste v Gorenji Kanomlji pri Idriji iz še neznanega razloga zapeljal preko betonskega zidu v globel, kjer je 45 metrih prevračanja obstal ukleščen v vozilo. V nesreči se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrl.

12 Maj: Čista nula med študenti na Škisovi tržnici: tretjina pod mejo zakonske regulative

Znano je, da je med mladimi na Škisovi tržnici prisotna »mokra družba«, zato so bili naši moderatorji tudi letos prisotni z namenom, da mlade k spodbudimo k razvijanju primernega odnosa in odgovornosti do alkohola in prepovedanih drog, zlasti v prometu. Letos pa smo bili mokri kar vsi in kljub dežju so se mladi zabavali, mi pa opravili svoje poslanstvo.

11 Maj: Čista nula med študenti na Škisovi tržnici

V sodelovanju z Zvezo študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS), bodo naši moderatorji Čiste nule, čiste vesti bodo DANES, 9. maja 2023, (12.00-17.00 v popoldanskem času in od 19.00-00.00 v večernem času) prisotni na tradicionalnem dogodku za vse študente ŠKISOVA TRŽNICA!

09 Maj: Nov dan, nova delavnica na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo

Tudi danes smo za 4.letnike Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo izvedli delavnico 5x STOP je KUL. Z razredom samih deklet smo se veliko pogovarjali, debatirali, delili izkušnje in podirali tabuje.

08 Maj: Ob dobri energiji ni nič težko

Ponedeljek zgodaj zjutraj (7.35) morda res ni ravno najbolj prijazen termin za začetek delavnice, vendar je ves trud, po delu s tako čudovitim razredom, poplačan. Pia se je danes z dijaki 4. letnikov Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo na delavnici 5x STOP je KUL pogovarjala o hitrosti, naletnih težah, alkoholu in drugih vidikih varne mobilnosti. Dijaki so aktivno sodelovali in podajali svoje vidike ter mnenja.

06 Maj: V prometni nesreči umrl 17-letni voznik, 18-letni sopotnik huje poškodovan

Spletni medij siol.net poroča: “Med Dolgim mostom in Brezovico pri Ljubljani je vlak trčil v kolesarja, ki je prečkal progo….

04 Maj: Pikapoka je obiskala Obalo

Danes se je Pikapoka odpravila na pot do Obale, kjer je obiskala otroke iz vrtca La Coccinella Piran in vrtca Morje.

22 Apr: Lep, sončen dan izkoristimo za druženje z mladimi taborniki

Danes izvajamo delavnice varne mobilnosti Ju3 na cesti in 5xSTOP je kul na 25. Taborniškem feštivalu Mestne zveze tabornikov Ljubljana.

21 Apr: 5x STOP je KUL v Kobaridu

Veseli smo kadar uspešno sodelujemo z občinami pri opolnomočenju otrok v vrtcih in šolah z vsebinami varne mobilnosti.

Danes smo se odpravili v prelepi Kobarid, kjer sta Pia in Kaja za učence 9. razreda OŠ Simona Gregorčiča izvedli delavnico 5x STOP JE KUL: recimo STOP hitrosti, agresiji, neuporabi varnostnega pasu, mobitelu in alkoholu.

19 Apr: “Res hvala za danes, vsi so čisto navdušeni!”

Res hvala za danes, vsi so čisto navdušeni! To je bila prva povratna informacijo po izvedeni delavnici zv0zi za mladostnike v Vzgojnem zavodu Planina.

19 Apr: Koprski podžupan vozil pijan

Koprski podžupan je vozil pijan, ponudil odstop, a župan se za prekinitev sodelovanja ni odločil. Zakaj je pomembno, da politiki izkažejo odgovornost za svoja dejanja, kot je vožnja pod vplivom alkohola?

13 Apr: Mladinski sektor v šolah

Urad za mladino RS je izdal posodobljen zbornik Mladinski sektor v šolah, ki dokazuje, da gresta formalno in neformalno učenje z roko v roki.

05 Apr: Poklon direktorja ETSC pri spomeniku – spomin v opomin

Dogodka so se udeležili Antonio Avenoso, izvršni direktor ETSC, mag. Simona Felser, v.d. direktorja AVP, akademik Marko Mušič in predstavniki Zavoda Varna pot.

PRIDRUŽITE SE NAM

PODPRITE NAŠE AKTIVNOSTI

PROSTOVOLJSTVO

Želiš informirati mlade o odgovornem ravnanju v cestnem prometu?

DONACIJE

Podprite naša prizadevanja z majhnimi koraki in osebno noto.

DOHODNINSKA DONACIJA

Podprite naše aktivnosti – namenite nam 1% dohodnine.

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.