Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Sodelovanje za varnejše šolske poti in odgovorne učence na Dolenjskem

OS-Mokoronog-in-PS-Trebelno_04042024_Ju3-na-cesti_zavod_varna_pot_delavnice_prevenitvna-3

Danes smo na OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert sklenili naše sodelovanje z Lokalno akcijsko skupino Dolenjske in Bele Krajine (LAS DBK) ter Razvojnim centrom Novo mesto v projektu Z Okolju Prijazno Infrastrukturo do urejenega podeželja, v okviru katerega je območje LAS DBK do konca aprila pridobilo 38  avtobusnih ter 3 kolesarske postaje za izposojo koles.

Zavod Varna pot je za učence  pripravil vrsto dejavnosti, ki so jim pomagale razumeti pomen varnega ravnanja in upoštevanja prometnih predpisov kot pešci, kolesarji, sopotniki v avtu in potniki na avtobusu, predvsem na poti v in iz šole. Učence 4., 5. in 6. razredov smo prek interaktivnega kviza, igre vlog, pantomime, ogleda video vsebin in drugih aktivnosti spodbudili k razmišljanju o tem, kako in če na poti v šolo in domov dobro poskrbijo za svojo varnost.

Glede na odziv in aktivno sodelovanje učencev verjamemo, da smo skupaj naredili korak k varnejšim šolskim potem.

Hvala LAS DBK in Razvojni center Novo mesto za povabilo k projektu. Iskrena hvala za aktivno sodelovanje pa gre učiteljem in učencem:

  • OŠ Stopiče, PŠ Podgrad, PŠ Dolž
  • OŠ Šmarjeta
  • OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč
  • OŠ Mirna
  • OŠ Mokronog, PŠ Trebelno
  • OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert

Več o naših programih za vrtce, OŠ in SŠ

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.