Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na Gimnaziji Jožeta Plečnika o odgovornem ravnanju v prometu

zavod-varna-pot-5xstopjekul-delavnica-dijaki-ozavescanje-alkohol-gimnazijajozetaplecnika-4

Za nami je še en pomemben korak v ozaveščanju in spodbujanju odgovornega ravnanja v prometu med mladimi. Včeraj smo obiskali Gimnazijo Jožeta Plečnika v Ljubljani, kjer smo se z dijaki družili na interaktivnih delavnicah 5x STOP je KUL. Dijaki so v treh šolskih urah imeli možnost diskusije in konstruktivne razprave, ki spodbujata kritično razmišljanje in izmenjavo izkušenj. Preizkusili so se v interaktivnih vajah, ki so delavnice popestrile in osvetlile področja varne mobilnosti. Dodatno vrednost pa so vsebinam dodali video posnetki, ki so okrepili razumevanje in poudarili pomembnost odgovornega ravnanja v prometu.

Hvala Gimnaziji Jožeta Plečnika za povabilo in hvala dijakom, ki bodo s svojim novim znanjem in odgovornostjo pripomogli h gradnji varnejše prometne kulture in prispevali k uresničevanju Vizije NIČ!

več o naših programih za vrtce, oš in sš

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.