Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Dijaki zvozili s predavanja z novim znanjem o prometni varnosti

zavod-varna-pot-sc-skofja-loka-mladostniki-delavnica-varno-v-promet-zvozi-preventiva-izobrazevanje-17-1

Na Gorenjskem smo danes na Šolskem centru Škofja Loka z dijaki 2. letnikov izvedli delavnico zv0zi. Dijaki so prisluhnili predavanju, na katerem so imeli tudi možnost sodelovanja in diskusije.  Dotaknili smo se različnih vidikov prometne varnosti, kot so na primer naletne teže in pomembnost uporabe varnostnega pasu, hitrost, uporaba mobitela in drugih motilcev v prometu, alkohol.  Vsebine smo predstavili preko video posnetkov, slik in grafov. V drugem delu so si ogledali kratek slovenski film režiserja Kristian Irgl in prisluhnili osebni zgodbi žrtve prometne nesreče, ki je bila inspiracija za nastanek filma.

Dijaki so z delavnice odšli bogatejši za nova znanja in z novimi zavedanji o prometni varnosti, kar bodo z veseljem delili med bližnje in prijatelje.  

Šolskemu centru Škofja Loka iskrena hvala za povabilo, se vidimo ponovno prihodnje leto!


več o naših programih za vrtce, oš in sš

Sorodne objave

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.