Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Prijetne in varne šolske počitnice vam želi ekipa Zavoda Varna pot!

6ceea28e-3556-4437-94ae-5f0391e51760

Odziv naših obiskov šol v Ljubljani in Kranju v zadnjem tednu pred počitnicami je bil fenomenalen! Otroci so se z nami zabavali, učili in se pripravili na varne počitnice, polne dogodivščin.

Najmlajši so se naučili, kako varno vstopati v promet kot pešci, kolesarji, sopotniki in vozniki skirojev skozi lutkovno predstavo S Pikapoko na pot, da ne bo nezgod!.

Malce starejši pa so spoznali pomen vidnosti v prometu skozi vznemirljivo igrano predstavo Vilko zasije na potepu, kjer so skupaj s prometnimi znaki tudi zapeli.

Preko zgodb naših ambasadorjev smo se v delavnici zv0zi za sedmošolce dotaknili različnih vidikov prometne varnosti, kot so naletne teže in pomembnost uporabe varnostnega pasu, pot ustavljanja v različnih razmerah, uporaba mobitela in drugih motilcev v prometu.

Smo ekipa, ki verjame v varno mobilnost in se trudi doseči cilj Vizije NIČ: nič smrtnih žrtev in nič hudo poškodovanih v prometnih nesrečah. Če želite izvedeti več o naših programih za otroke, mladostnike in odrasle ter se nam pridružiti pri soustvarjanju varne mobilnosti, ne pozabite preveriti naše programske brošure!

Vsem otrokom, mladostnikom, staršem, učiteljem in vzgojiteljem želimo čudovite in varne šolske počitnice, polne nasmehov in nepozabnih trenutkov!

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.