Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Ljubljana pod okriljem Slow City: Za zmanjševanje hitrosti v mestnem okolju

zavod-varna-pot-slow-city-erasmusplus-barcelona-ljubljana-slovenija-spanija-zmanjsanje-hitrosti-v-mestu-izmenjava-filozofska-fakulteta (75)

Pretekli vikend smo imeli čast gostiti skupino navdušenih študentov iz Barcelone kar tukaj, v Ljubljani. Ta vznemirljiv program mednarodne izmenjave študentov v sklopu Erasmus+ projekta #SlowCity je bil poln kulturnega raziskovanja, izobraževanja in nepozabnih trenutkov, ki so povezali Španijo in Slovenijo.

Izmenjava, kjer se povezujemo s partnersko organizacijo P(A)T se je začela s čustvenim obiskom spomenika žrtvam prometnih nesreč na ljubljanskem pokopališču Žale, kjer so študenti poklonili žrtvam prometnih nesreč in spoznali delo in poslanstvo Zavoda Varna pot.
Popoldan smo nadaljevali na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer smo študentom psihologije skupaj predstavili namen projekta #SlowCity, študentke Universitat Autònoma de Barcelona pa so predstavile zmagovalni video nujnosti/pomembnosti in prednostih zmanjševanja hitrosti v mestnem okolju.

Dan pa smo zaključili s kulinaričnim raziskovanjem na Odprti kuhni.

Sobota in nedelja sta bili namenjeni raziskovanju mesta, najprej preko vodenga ogleda Visit Ljubljana, našega očarljivega glavnega mesta. Študenti so imeli priložnost raziskati zgodovinske znamenitosti, slikovite mostove in živahne tržnice našega lepega mesta. Kasneje pa so skrite kotičke raziskovali sami in seveda opravili še zadnje nakupe spominkov.

Upamo, da so naši gostje iz Barcelone uživali v svojem času v Ljubljani in odnesli s seboj dragocene spomine, ki bodo trajali vse življenje.

Slovenski zmagovalni video projekta, ki so ga ustvarile naše moderatorke ja na voljo na za ogled na povezavi. Vabljeni k ogledu!

Sorodne objave

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.