Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pikapoka pospremila prvošolčke na OŠ Lucija

zavod-varna-pot-lutkovna-predstava-pikapoka-osnovna-sola-lucija-varnost-promet (12)

Včeraj smo na OŠ Lucija za prvošolčke in njihove starše izvedli čudovito lutkovno predstavo S Pikapoko na pot, da ne bo nezgod!. Veseli nas, da smo bili lahko del tako pomembnega dne, kot je prvi šolski dan za prvošolčke, ki z vstopom v osnovnošolski prostor storijo tudi nov pomemben življenjski korak!

Na enostaven in interaktiven način smo otrokom predstavili najpomembnejše elemente varne mobilnosti. Spodbujali smo jih k previdnosti, pozornosti in uporabi varnostnih sistemov, kot so čelada, varnostni pas/sedež. Ob učenju in petju pesmi so spoznavali pravila o varni mobilnosti.

Iskrena hvala Občini Piran , ki je omogočila izvedbo predstav. Hvala vam za tradicionalno podporo pri ozaveščanju naših najmlajših o varnosti na cestah!

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.