Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Voznik avtomobila odvzel prednost motoristu, nesreča usodba za motorista in sopotnika

zrtev-prometna-nesreca-zavod-varna-pot-primskovo-britof-motorist-voznik-skupaj-iz-stiske-pomoc-zrtvam-prometnih-nesrec

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V nedeljo zvečer se je na regionalni cesti Britof–Primskovo zgodila hujša prometna nesreča. V njej sta umrla motorist in sopotnik, ki sta se pravilno pripeljala iz smeri Primskovega. Poškodovan je bil tudi voznik avtomobila, ki jima je odvzel prednost.

Včeraj zvečer se je ob 20.20 na regionalni cesti pri naselju Britof pri Kranju zgodila huda prometna nesreča. Kot so sporočili s PU Kranj, prve ugotovitve kažejo, da jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je med vožnjo od Britofa proti Primskovem pri zavijanju levo odvzel prednost motoristu in sopotniku, ki sta pravilno pripeljala iz nasprotne smeri.

Voznik motorja in sopotnik sta zaradi hudih telesnih poškodb na kraju nesreče umrla, poškodovan pa je bil tudi voznik avtomobila. 

Pozno zvečer je Policija že začela s preiskavo, ki še poteka. Voznika osebnega vozila bodo najverjetneje ovadili zaradi kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Na kraju sta bila poleg gasilcev in reševalcev tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec.”

Vir.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

VEČ O PROGRAMU SKUPAJ IZ STISKE:

Na ljubljanskih Novih Žalah se nahaja spomenik žrtvam prometnih nesreč. To obeležje združuje zgodbe žrtev prometnih nesreč v glasen opomin celotni družbi. Je točka soočenja, miru, spokoja, sočutja, spomina in opomina. Je trenutek v prostoru, kjer sonce in sence povezujejo tisoče žrtev, njihovih bližnjih, povzročiteljev in vseh nas.

Več o spomeniku in e-spomeniku, kjer se lahko poklonite žrtvam:

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.