Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Dve smrtni prometni nesreči ta konec tedna

sveča - žrtve prometnih nesreč

Spletni medij 24ur.com poroča o dveh smrtnih prometnih nesrečah:

“V okolici Destrnika se je zgodila huda prometna nesreča. 19-letni voznik je med vožnjo z vozilom zapeljal po nabrežini z vozišča. Voznik je na kraju umrl, 18-letni sopotnik pa je huje poškodovan.

Mariborski policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je dopoldan zgodila v okolici Destrnika. O njej so bili obveščeni nekaj pred 10. uro zjutraj.

19-letni voznik je s sopotnikom vozil po regionalni cesti od Lenarta proti Ptuju, ko je z vozilom zapeljal po nabrežini z vozišča. Voznik je na kraju nesreče umrl, njegov 18-letni sopotnik pa se je huje poškodoval.

Policisti še preiskujejo okoliščine prometne nesreče.”

Vir.


“Zaradi vožnje preblizu desnemu robu je 55-letni voznik v kraju Strmec nad Dobrno zapeljal z vozišča na travnato brežino in trčil v drevo. Voznik je na kraju nesreče umrl.

Policisti Policijske uprave Celje so bili nekaj pred 7. uro zjutraj obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v kraju Strmec nad Dobrno.

55-letni voznik osebnega vozila je vozil po lokalni cesti v smeri proti Paki pri Velenju, v kraju Strmec nad Dobrno pa je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal z vozišča na travnato brežino in trčil v drevo. Vozilo je tam obstalo v jarku. Zaradi poškodb je voznik na kraju nesreče umrl.

Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila v soboto zvečer okoli 20. ure. Pomoč s tehničnim posegom so nudili gasilci PGE in PGD Velenje.

Policisti bodo o prometni nesreči obvestili pristojno državno tožilstvo.”

Vir.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

VEČ O PROGRAMU SKUPAJ IZ STISKE:

Na ljubljanskih Novih Žalah se nahaja spomenik žrtvam prometnih nesreč. To obeležje združuje zgodbe žrtev prometnih nesreč v glasen opomin celotni družbi. Je točka soočenja, miru, spokoja, sočutja, spomina in opomina. Je trenutek v prostoru, kjer sonce in sence povezujejo tisoče žrtev, njihovih bližnjih, povzročiteljev in vseh nas.

Več o spomeniku in e-spomeniku, kjer se lahko poklonite žrtvam:

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.