Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na Gorenjskem umrl 70-letni pešec

zavod-varna-pot-prometna-nesreca-smrtna-zrtev-podpora-zrtvam-skupaj-iz-stiske-pesec-podlubnik

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V kraju Podlubnik se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena eno osebno vozilo in pešec. 26-letni voznik je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v pešca, ki je prečkal cesto pri prehodu za pešce. Pri tem je 70-letni pešec utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, se je malo po 14. uri na cesti Železniki–Škofja Loka, v kraju Podlubnik, zgodila huda prometna nesreča. V nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo in pešec.

“Po do sedaj znanih podatkih je 26-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Železnikov proti Škofji Loki. V Podlubniku je zaradi izsiljevanja  prednosti trčil v pešca, ki je prečkal cesto čez prehod za pešce,” so sporočili iz PU Kranj.

Kljub temu, da so pešcu takoj nudili zdravstveno oskrbo, je 70-letnik zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju.

“Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo,” so še zapisali policisti. 

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec. 

Cesta je bila sprva nekaj časa zaprta za ves promet, nato je promet na odseku potekal izmenično enosmerno. Okoli 17.15 pa je bila cesta spet normalno prevozna za ves promet.”

Vir.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

VEČ O PROGRAMU SKUPAJ IZ STISKE:

Na ljubljanskih Novih Žalah se nahaja spomenik žrtvam prometnih nesreč. To obeležje združuje zgodbe žrtev prometnih nesreč v glasen opomin celotni družbi. Je točka soočenja, miru, spokoja, sočutja, spomina in opomina. Je trenutek v prostoru, kjer sonce in sence povezujejo tisoče žrtev, njihovih bližnjih, povzročiteljev in vseh nas.

Več o spomeniku in e-spomeniku, kjer se lahko poklonite žrtvam:

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.