Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Aktivne, zabavne in poučne delavnice

zavod-varna-pot-os-hinka-smrekarja-delavnice-prometna-varnost-ucenci-mladostniki-zrtev-prometne-nesrece-posledice-alkohol (6)

V prvem tednu počitnic se še malo vračamo v pretekli teden, ko smo s polno paro izvajali zadnje aktivnosti v tem šolskem letu, med drugim tudi na OŠ Hinka Smrekarja!

V delavnice 5xSTOP je kul smo vključili sedmošolce. Skozi interaktivne dejavnosti smo skupaj raziskovali varno mobilnost, delili pomembne nasvete ter se pogovarjali o odgovornem vedenju v prometu.

V zaključnem delu je Kaja predstavila resnične zgodbe naših mladih ambasadorjev, ki so jih posledice prometnih nesreč najhuje zaznamovale. Z učenci je delila tudi lastno izkušnjo s prometno nesrečo. Tako smo delavnice zaključili z jasnim sporočilom: Za številkami stojimo ljudje. Prispevajmo svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ.

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.