Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Danes praznujemo DAN POLICIJE

zavod-varna-pot-dan-policije
Danes, 27. junija, praznujemo DAN POLICIJE

Dan policije je dan, ki mi osebno in tudi nam v Zavodu veliko pomeni. Pomeni nam kot poseben jubilejni dan partnerjev in prijateljev, ki nas nedvomno povezujejo številne dogodki in žal tudi tragične posledice na slovenskih cestah. Tako policistke in policisti ostajate naš prvi stik in pomemben partner na osebni ravni kot tudi pri uresničevanje našega skupnega cilja Vizije NIČ. Za vse dobro kar naredite vam nedvomno ne zmoremo izreči nešteto zahval, lahko pa vam in vašim kolegom od srca rečemo HVALA in ostanite kot ste. Naj vsa pot strokovnosti in človečnosti vodi samo še navzgor.

Vse čestitke in srečno!

Robert Štaba

predsednik Zavoda Varna pot

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.