Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Igrana predstava “Vilko zasije na potepu” je navdušila otroke v vrtcu Anice Černejeve Celje in OŠ Trebnje!

zavod-varna-pot-predstava-generali-varno-ima-vedno-prav-trebnje-Vilko-promet-varnost-igra-cesta-prometni-znak (13)

Po otvoritvi letošnjih 3D zeber z našimi aktivnostmi v sklopu projekta Varno ima vedno prav še nismo zaključili. Generali zavarovalnica je namreč za sodelujoče vrtce in šole v projektu omogočila izvedbo predstave Vilko zasije na potepu.

Skozi predstavo na enostaven in interaktiven način otrokom predstavimo najpomembnejše elemente varne mobilnosti ter jih spodbudimo k vidnosti, previdnosti, pozornosti in uporabi varnostnih sistemov kot so čelada, varnostni pas, sedež. Ob učenju in petju pesmi so tako otroci spoznavali pravila o varni mobilnosti.

Projekt “Varno ima vedno prav” in 3D-zebre so rezultat sodelovanja med Generali zavarovalnico, Zavodom Varna pot in občinami. Skupaj si prizadevamo za bolj umirjen promet, večjo vidljivost najobčutljivejših udeležencev in zmanjšanje prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa na inovativen način.

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.