Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

“Efektivne in pristne” delavnice na “Šubi”

zavod-varna-pot-delavice-za-dijake-mladostnike-prometna-varnost-vzgoja-preventiva-preventivne-delavnice-hijtrost-alkohol-zrtev-prometne-nesrece (9)

Na Gimnaziji Jožeta Plečnika Ljubljana smo uspešno izvedli delavnice 5xSTOP je kul za dijake 3. letnika! Večina dijakov se jih je udeležila februarja, a smo se ob koncu šolskega leta vrnili na Šubo in vključili še preostale. In kaj pravijo dijaki?

Dijaki so navdušeni!

  • “Bilo je realistično in dobro predstavljeno s pravimi podatki. Se mi zdi, da to naredi delavnice najbolj efektivne in pristne. Emocionalni deli so bili zelo na mestu.”
  • “Všeč mi je bila sproščenost, spremenil ne bi ničesar.”
  • “Všeč mi je bila strnjenost in zanimivost delavnice.”

Super je slišati tako pozitivne povratne informacije! Vaši odzivi nam dajejo dodatno motivacijo za nadaljevanje našega dela. Zavedajmo se, da vsak izmed nas šteje in lahko prispeva k uresničevanju ciljev Vizije NIČ – nič mrtvih in nič huje poškodovanih na naših cestah. Skupaj si prizadevajmo za večjo varnost in odgovornost v prometu.


Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.