Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pred slovesom od osnovnošolskih klopi učenci na OŠ Ig sodelovali v delavnicah 5xSTOP je kul

zavod-varna-pot-os-ig-delavnice-prometna-varnost-ucenci-mladostniki-zrtev-prometne-nesrece-posledice-alkohol (1)

V Zavodu Varna pot se vsako leto v juniju ob koncu šolskega leta osredotočamo na izvedbo številnih pomembnih delavnic, še posebej za učence, ki končujejo osnovno šolo. In tudi letos ni bilo nič drugače!

V ponedeljek smo izvedli delavnice 5xSTOP je kul: STOP hitrosti, alkoholu, drogam in drugim psihoaktivnim snovem, mobitelu in drugim motilcem ter agresivnemu obnašanju za učence 9. razreda na OŠ Ig.

Naše moderatorke so skupaj z učenci razpravljali o pomembnosti varne mobilnosti, zdravih odločitvah, omejevanju uporabe mobilnih telefonov in drugih motilcev ter spoštovanju drugih udeležencev v prometu. Delavnice so bile polne zanimivih dejavnosti, izzivov in praktičnih nasvetov, ki so učence opremili z znanjem in veščinami za varno in odgovorno ravnanje na cestah.

Ko smo jih ob koncu povprašali, kaj jim je bilo tekom delavnic všeč oz. kaj ne, smo dobili lepo popotnico:

“Vse mi je bilo všeč, saj je bilo vse z razlogom.”

Tako smo prispevali majhen delež k uresničevanju Vizije NIČ – vsak od nas šteje!


Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca do srednje šole. Oblikovani so bili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in strokovnjakov, primerno prilagojeni glede na starost in sposobnosti udeležencev. Od leta 2007 smo vključili že več kot 192.467 otrok in mladostnikov.

Sorodne objave

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.