Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Iskrena hvala MO Ptuj

zavod-varna-pot-os-olge-megli-os-mladika-ptuj-delavnice-prometna-varnost-ucenci-mladostniki-zrtev-prometne-nesrece-posledice-alkohol (4)

V petek smo izvedli poučne delavnice 5xSTOP je kul, kjer smo učence na OŠ Mladika in OŠ Olge Meglič ozaveščali o varnosti v prometu ter poudarjali pomembnost upoštevanja prometnih pravil. Skupaj smo se pogovarjali o nevarnostih, s katerimi se srečujemo vsakodnevno, ter se učili, kako se obvarovati in preprečiti morebitne nesreče. Delavnice 5xSTOP so bile resnično kul!

Pomemben element naših delavnic je bila osebna izpoved žrtve prometne nesreče. Pripovedovanje in deljenje izkušenj žrtve nam je omogočilo, da smo se bolj poglobili v posledice nepremišljenih dejanj in opozorili na resnost spoštovanja prometnih pravil. Slišati njihovo zgodbo je pustilo globok vtis na učence in jih spodbudilo k odgovornemu ravnanju v prometu.

Ob tej priložnosti bi se radi iskreno zahvalili Mestni občini Ptuj, ki je omogočila izvedbo delavnic v mesecu maju in juniju kar na 6 osnovnih šolah na Ptuju:

  • OŠ Breg,
  • OŠ dr. Ljudevita Pivka,
  • OŠ Ljudski vrt in PŠ Grajena,
  • OŠ Mladika,
  • OŠ Olge Meglič.

Veseli nas, da smo skupaj prispevali k večji ozaveščenosti učencev 9. razredov glede prometne varnosti. Zdaj so bolje pripravljeni na izzive, ki jih prinaša cestni promet, ter zavedajo se, kako pomembno je skrbeti zase in za druge udeležence v prometu.

Skupaj gradimo varnejšo prihodnost za naše otroke.

Utrinki ostalih delavnic:


Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca do srednje šole. Oblikovani so bili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in strokovnjakov, primerno prilagojeni glede na starost in sposobnosti udeležencev. Od leta 2007 smo vključili že več kot 192.467 otrok in mladostnikov.

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.