Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

3D zebra tudi v turistični občini Bled

zavod-varna-pot-generali-bled-trkaj-3d-zebra-varno-ima-vedno-prav-varnost-otrok-varna-solska-pot-15

Tudi ena izmed najbolj turističnih občin v Sloveniji ima svoj prvi 3D prehod za pešce in sicer na križišču Partizanske ceste s kolesarsko potjo v bližini OŠ prof. dr. Josipa Plemlja. Občina Bled se je pridružila projektu zavarovalnice Generali in Zavoda Varna pot na področju zagotavljanja večje varnosti pešcev, posebej otrok in starejših, kolesarjev in voznikov skirojev. Z umeščanjem inovativnih tridimenzionalnih prehodov za pešce želijo v območjih umirjenega prometa zmanjšati število žrtev in voznike spodbuditi k dodatnemu zmanjšanju hitrosti ter večji pazljivosti. Umeščanje 3D-zeber je del akcije akcije »Varno ima vedno prav««, za manj žrtev med najranljivejšimi udeleženci v prometu. 

3D ZEBRA V BLIŽINI OŠ prof. dr. Josipa Plemlja

Projekt 3D-zeber je plod sodelovanja občin, zavarovalnice Generali in Zavoda Varna pot. V preteklih dveh letih so bile 3D-zebre že zarisane v občinah Velenje, Ptuj, Ljubljana, Črnomelj, Kobarid, Kranj, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto in Piran. Od petka pa je namenu predana tudi 3D-zebra v občini Bled, in sicer na križišču Partizanske ceste s kolesarsko potjo v bližini OŠ prof. dr. Josipa Plemlja.

Na otvoritvi so zbrane nagovorili župan občine Bled Anton Mežan, direktorica razvoja partnerske prodajne mreže pri Generali zavarovalnici Biljana Cvjetičanin in Robert Štaba iz Zavod Varna Pot. Učenci pa so skupaj s Trkajem zapeli in zarepali pesem Varno ima vedno prav.

Še posebej so nas presenetili učenci, ki so v sklopu lutkovnega krožka za nas pripravili in zaigrali čudovito in poučno predstavo o 3D zebri.

UTRINKI
HIMNA PROJEKTA

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.