Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

OŠ Janka Modra v Dolskem – ko se za varnost združijo učitelji, otroci, starši, policija, zavod

zavod-varna-pot-rdeca-luc-za-starse-varnost-v-prometu-predavanje-za-starse-kolesarski-izpit-priprava-4

Na poti do kolesarskega izpita imajo otroci kar nekaj izzivov. Uspešno morajo opraviti teoretični preizkus o pravilih cestnega prometa, spretnostni poligon na igrišču in končno – izpitna vožnja na cesti, v realnem prometu  v okolici OŠ.

Vse to jim lahko uspe, če imajo ob sebi predane učiteljice, kar ga. Marjeta Grofelnik in njene kolegice zagotovo so, starše, ki se zavedajo svoje odgovornosti in vzgoje ter drugi deležniki, ki vse to s svojim znanjem in vlogo lahko še podkrepimo.

Med tem, ko so učenci vadili, spoznavali delo in vlogo policistov, so starši sodelovali v delavnici Rdeča luč za starše.

Čudovita izkušnja za vse in velika zahvala vsem, ki so podprli združevanje in sodelovanje različnih deležnikov. Hvala tudi občini Dol pri Ljubljani za podarjeno kolo učencem in podporo.


PROGRAMI ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca pa vse do srednje šole. Programi, ko smo jih razvili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in drugih strokovnjakov, so ustrezno prilagojeni glede na starost udeležencev in njihove sposobnosti. Izvajamo pa jih po celi Sloveniji. Od leta 2007 smo v naše aktivnosti vključili že več kot 192.467 otrok in mladostnikov.

VIZIJA NIČ – NAŠE VODILO

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.