Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Odgovornost do sebe in drugih

zavod-varna-pot-delavnica-dijaki-srednja-sola-7

Kadar delamo z dijaki zadnjih letnikov srednjih šol, je med udeleženci naših delavnic veliko takih, ki že imajo vozniški izpit ali pa so v procesu pridobivanja le tega.

Tako je bilo tudi danes, ko je Kaja z dijaki na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo iskala ideje, kako lahko vsak sleherni posameznik prispeva k varni mobilnosti in pusti svoj pečat. Čeprav je večina dijakov s cestno prometnimi predpisi že seznanjena in že nabirajo svoje kilometre, ni nikoli odveč ponovitev in obnovitev znanja. Hkrati je Kaja predstavila lastno izkušnjo prometne nesreče in druge življenjske primere, preko katerih dijaki dobijo pogled z drugega zornega kota.

Ne pozabimo, v prometu nikoli nismo sami. Zavedajmo se odgovornosti tudi do drugih.

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.