Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Spletna delavnica Varnost v cestnem prometu za vse

zavod-varna-pot-evropska-listina-o-varnosti-v-cestnem-prometu-webinar
Evropska listina o varnosti v cestnem prometu – spletna delavnica Varnost v cestnem prometu za vse

Vsak udeleženec v prometu bi se moral med na svoji poti počutiti varnega. Na žalost za številne ranljive udeležence v prometu v Evropi še vedno ni tako in njihove potrebe so včasih še vedno spregledane s strani organizacij in oblikovalcev politik.

Kot člani Evropske listine o varnosti v cestnem prometu se danes udeležujemo spletne delavnice z naslovom Varnost v cestnem prometu za vse. Listina bo tem skupinam ponudila platformo za boljše razumevanje izzivov, s katerimi se soočajo, in kako lahko vsi člani Listine sodelujejo pri izboljšanju varnosti ranljivih udeležencev prek najboljših praks.

Predstavljene bodo sledeče tematike:

  • udeleženci v prometu z omejeno mobilnostjo
  • izobraževanje udeležencev v prometu z motnjami v duševnem razvoju o varnosti v cestnem prometu
  • vpliv neenakosti spolov na varnost v cestnem prometu
  • vožnja skupaj s pešci in kolesarji
  • starejši na cesti

Poslanstvo Evropske listine o varnosti v cestnem prometu je zdaj še naprej spodbujati, pospeševati in širiti to skupnost s končno vizijo zmanjšanja števila smrti in hudih poškodb za 50 % med letoma 2020 in 2030 ter brez smrtnih žrtev in resnih poškodb na cestah v EU do leta 2050.

VIZIJA NIČ

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.