Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Koprski podžupan vozil pijan

24ur zvecer-alenka-sever

Koprski podžupan je vozil pijan, ponudil odstop, a župan se za prekinitev sodelovanja ni odločil. Zakaj je pomembno, da politiki izkažejo odgovornost za svoja dejanja, kot je vožnja pod vplivom alkohola?

Naša stališča je v oddaji 24ur zvečer predstavila naša dolgoletna podpornica in sodelujoča v programu psihosocialne pomoči osebam, zaznamovanim s posledicami prometnih nesreč Skupaj iz stiske, dr. Alenka Sever, spec. klin. psih.

Dr. Alenka Sever pravi, da v primeru alkoholiziranih voznikov, ki so nosilci javnih funkcij velja rek: “Kar je zakonito za Jupitra, ni zakonito za vole.” To se v originalu glasi “Quod licet lovi, non licet bovi.”

Komentar na vožnjo pod vplivom alkohola koprskega podžupana – Dr. Alenka Sever v oddaji 24UR ZVEČER.

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.