Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Mednarodna konferenca ‘prihodnost e-skirojev v Sloveniji’

zavod-varna-pot-konferenca-mednarodna-etsc-ersc-avp-skiroji-vozim-2

S toplejšimi dnevi se na naše ceste zopet vrača večje število uporabnikov e-skirojev. Ti so v zadnjih letih postali precej popularni saj so dostopni in priročni vendar lahko zelo nevarni.

Robert in Kaja se udeležujeta mednarodne konference Prihodnost e-skirojev v Sloveniji, v organizaciji Agencije za varnost prometa RS in Zavoda Vozim. Na konferenci so zbrani strokovnjaki s področja mobilnosti, Antonio Avenoso, izvršni direktor Evropskega sveta za varnost prometa (ETSC), Sophie Vanhove, predstavnica Evropske listine o varnosti v cestnem prometu (ERSC), Simona Felser, v.d. direktorja AVP in mnogi drugi. Celoten program z govorci je na voljo na povezavi.

Konferenca je namenjena podajanju smernic in nasvetov na področju e-mobilnosti, predstavljene bojo dobre prakse ter raziskave tako iz Slovenije kot iz tujine. Skupaj gradimo za varno mobilnost.

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.