Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vilko zasijal ob podpori BNI SLOVENIJA

PS-Lavrica-zavod-varna-pot-predstava-delavnica-Vilko-promet-varnost-igra-cesta-prometni-znak-10
Vilko zasijal na potepu na PŠ Lavrica ob podpori bni slovenija

Hvala BNI Slovenija, ker ste omogočili, da je Vilko razveselil otroke 1. VIO na PŠ Lavrica. Vilko je kresnička, ki se skozi igrano predstavo z otroki pogovarja o varni mobilnosti – prometnih znakih, cestnih pravilih, vidnosti v prometu… Predstavili so se tudi junaki Malega mesta, in sicer Ulična svetlika, znak STOP, znak prehod za pešce, znak omejitev hitrosti in semafor. Ob koncu predstave je Vilko otrokom podaril še pobarvanko in tako so lahko vsi otroci Vilkota “odnesli s seboj domov”.

Tako učenci kot učitelji so predstavo spremljali z navdušenjem!

o predstavi
  • CILJ: Na zabaven način osvetliti pravila o varni mobilnosti. S pomočjo prometnih likov spoznati pomembnost uporabe kresničke in drugih odsevnih elementov v prometu. S pomočjo dialogov in pesmi otroke spodbuditi k varnemu vedenju v prometu.
  • CILJNA SKUPINA: otroci od 4. do 8. leta starosti in učenci v 1. in 2. razredu OŠ
  • TRAJANJE: 30 minut
  • MNENJA: Na zabavno-poučen način osvetljena tematika (ne)vidnosti v prometu, zanimiva scenografija, odlična interakcija med otroci in moderatorji.

oSTALI PROGRAMI ZA OSNOVNO ŠOLO

Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca pa vse do srednje šole. Programi, ko smo jih razvili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in drugih strokovnjakov, so ustrezno prilagojeni glede na starost udeležencev in njihove sposobnosti. Izvajamo pa jih po celi Sloveniji. Od leta 2007 smo v naše aktivnosti vključili že več kot 192.467 otrok in mladostnikov.

Vsi programi, akcije, dogodki zavoda varna pot so zbrani v programski brošuri

Sorodne objave

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.