Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V Kranju v hudi prometni nesreči umrl 37-letni voznik avtomobila

PN 01022023

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na Stari cesti v Kranju se je zgodila huda prometna nesreča. 37-letni voznik osebnega avtomobila je v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v avtobus. Poškodbam je podlegel na kraju nesreče.

Policisti PU Kranj so bili o nesreči obveščeni okoli 12. ure. Po do zdaj znanih informacijah je 37-letnik osebni avtomobil vozil po Stari cesti iz smeri Zlatega polja proti mostu čez reko Savo, ko je v desnem ovinku zapeljal naravnost na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v avtobus. 

48-letni voznik avtobusa in sopotnica sta bila lahko telesno poškodovana, voznik osebnega vozila pa je umrl na kraju nesreče. 

Zaradi nesreče je bila cesta za ves promet zaprta med 12.10 in 15.15. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo Aravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

VEČ O PROGRAMU SKUPAJ IZ STISKE:

Na ljubljanskih Novih Žalah se nahaja spomenik žrtvam prometnih nesreč. To obeležje združuje zgodbe žrtev prometnih nesreč v glasen opomin celotni družbi. Je točka soočenja, miru, spokoja, sočutja, spomina in opomina. Je trenutek v prostoru, kjer sonce in sence povezujejo tisoče žrtev, njihovih bližnjih, povzročiteljev in vseh nas.

Več o spomeniku in e-spomeniku, kjer se lahko poklonite žrtvam:

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.