Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Trčenje v tovornjak s priklopnikom usodno za voznika

PN 07122022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na dolenjski avtocesti se je pri kraju Zaloke zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik osebnega vozila se je zaletel v tovorno vozilo s priklopnikom, kar je bilo zanj usodno.

Uprava za zaščito in reševanje je poročala o prometni nesreči s smrtnim izidom na avtocesti Ljubljana–Obrežje pri kraju Zaloke. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so kraj nesreče zavarovali.

Na Policijski upravi Novo mesto so pojasnili, da se je prometna nesreča zgodila na pospeševalnem pasu, in sicer pri tamkajšnjem bencinskem servisu. Voznik osebnega avtomobila je naletel na tovorno vozilo s priklopnikom. Gasilci so s tehničnim posegom izvlekli udeleženega iz vozila, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Voznik osebnega vozila je podlegel poškodbam na kraju nesreče. Točen vzrok nesreče zaenkrat še ni znan. Več informacij bo znanih po zaključku preiskave.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.