Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Z akcijo #cistanulacistavest v veseli december

NK-Alkohol-AVP2

December je čas obdarovanj, radosti, želja… Podarimo sebi, bližnjim in vsem drugim največji dar – zdravje in življenje.

Robert Štaba in Pia Golob sta danes sodelovala na novinarski konferenci (posnetek) ob začetku izvajanja decembrske nacionalne preventivne akcije »Varno brez alkohola v prometu«. Na dogodku so k odgovorni vožnji brez alkohola javnost pozvali Agencija za varnost prometa, Policija, Ministrstvo za zdravje, Zavod Vozim in Zavod Varna pot. Več o novinarski konferenci si lahko ogledate na povezavi.

Robert Štaba je izpostavil:

Prvič po času številnih omejitev zaradi pandemije bodo po mnogih slovenskih krajih zaživeli božični sejmi, prireditve, druženja, itd… Glasba, sproščeno vzdušje, prijetna druženja  z družino, prijatelji, kolegi, znanci nam postrežejo tudi z dobro kulinariko in pijačo. V prijetnem vzdušju se kar hitro zgodi, da spijemo kozarec ali dva preveč za varno udeležbo v prometu. Če pred tem nismo načrtovali, kako bomo varno prišli domov, so se ambasadorji Zavoda Varna pot odločili, da pridejo k vam, v vaše okolje. Tako bomo s patruljami obiskali večje prireditve in sejme po Sloveniji in omogočili, da se s čisto nulo odpravite varno domov. Tako boste podarili najlepše darilo sebi, svojim bližnjim in drugim udeležencem v prometu v veselih decembrskih dneh. Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ – vsak od nas šteje.

December je čas, ko je žalost zaradi posledic prometnih nesreč vstopila v mnoge družine, zato je naša skupna dodatna aktivnost naravnana k opominu in razmisleku: alkohol, agresija, hitrost – ne hvala!

Med vami bomo tako tisti, ki so nas prometne nesreče že prizadele, kot tisti, ki to razumejo kot investicijo v nekaj, da se vam ne pripeti… Moderatorji Zavoda Varna pot smo se odločili, da v tem času pridemo k vam v vaše okolje. S prazničnimi patruljami #cistanulacistavest bomo obiskali večje prireditve in božične sejme po Sloveniji* in omogočili, da se s čisto nulo varno odpravite domov. Pri naših moderatorjih lahko opravite preizkus alkoholiziranosti in s tem preverite svoje stanje. Na pot se podajte le trezni – tako boste podarili najlepše darilo sebi, svojim bližnjim in drugim udeležencem v prometu v veselih decembrskih dneh.

Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ – vsak od nas šteje.

*Seznam terminov in lokacij, kje nas najdete v decembru bo v kratkem objavljen na spodnji povezavi:

KAKO ZAUŽITJE ALKOHOLA VPLIVA NA ČLOVEKA MED VOŽNJO?

Related Posts

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.