Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Čista nula na prazničnih ulicah po slovenskih mestih

ČNČV 17-18 dec (7)

Spletni medij 24ur.com poroča:

Vir: 24ur.com

Ob tem se pridružujemo pozivu Policije, ki opozarja voznike, naj vozijo le trezni. “Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu,” so opozorili. 

Tako si v času veselega decembra želimo, da doživite številne skupne radostne, vesele in zabavne trenutke. Da bodo vaše poti in udeležba v prometu varna, lahko pri naših moderatorjih Čista nula, čista vest preverite*, ali je kak kozarček le preveč in sprejmete najboljšo odločitev:

  • izberite javni prevoz
  • naročite taksi
  • prosite za prevoz treznega prijatelja ali starše

Naj vas zapeljejo trezni. Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ – vsak od nas šteje.

*Seznam terminov in lokacij, kje nas najdete v decembru bo v kratkem objavljen na spodnji povezavi:

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.