Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

S predsednikom Vlade RS dr. Robertom Golobom obeležili Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

osrednja obelezitev 2022 (9)

Danes, 19. novembra 2022, je ob 17.00 v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani tradicionalno, že 16. leto zapored potekala osrednja obeležitev ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč s kulturnim programom.

Slogan desetletja za večjo varnost na svetovnih cestah je SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO, UKREPAJMO, letos pa smo javnost nagovorili k razmisleku o pomenu besed DOSTVOJANSTVO, UPANJE, MEDSEBOJNA POMOČ, PRAVICA, REŠEVANJE ŽIVLJENJ, SPOŠTOVANJE, UKREPANJE, SPOMIN.

Nagovor in apel ambasadorjev Zavoda Varna pot, ki so jih posledice prometnih nesreč za vedno zaznamovale.

Program so obogatili učenci OŠ Riharda Jakopiča, gosti iz različnih državnih in nevladnih organizacij, navzoče pa je kot osrednji govorec, nagovoril predsednik vlade, dr. Robert Golob.

ISKRENA HVALA vsem nastopajočim in sodelujočim, ki so sooblikovali program in vsem prisotnim, ki so z nami obeležili ta dan V SPOMIN IN OPOMIN.

Prireditev je potekala s prenosom v živo – posnetek na voljo za ogled na spodnji povezavi:


PROGRAM OBELEŽITVE:


V okviru Svetovnega dne potekajo obeležitve in aktivnosti tudi v številnih lokalnih okoljih in izobraževalnih institucijah – seznam lokalnih obeležij.

Aktivnosti in gradiva najdete tudi na naši spletni strani ter Facebooku Zavoda Varna pot.

Za več informacij smo vam na voljo na elektronskem naslovu: info@varna-pot.si ter telefonskih številkah 05 995 50 22 in 040 302 361.


IZJAVE:

INFORMACIJE, GRADIVA IN SEZNAM LOKALNIH OBELEŽITEV:

ZGODOVINA SVETOVNEGA DNE:

Sorodne objave

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.