Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Odgovorno ravnanje mladih

ČNČV_Cvetličarna Martinovanje_10112022 (21)

”Jaz mislim, da smo mladi precej odgovorni. V moji družbi vedno določimo nekoga, ki bo trezen voznik in enako opažam tudi pri drugih. Stari smo šele 20, življenje je preveč vredno, ne želim izgubljati prijateljev.”

nam je zaupala udeleženka Martinovanja v Cvetličarni.

Včeraj smo bili na Martinovanju s Fehtarji v Cvetličarni, kjer smo izvajali preventivno akcijo Čista nula, čista vest s katero nagovarjamo vse aktivne udeležence v prometu k odgovornemu ravnanju v prometu. Zabavali so se predvsem mladi, ki pa v veliki večini že vnaprej poskrbijo za varno pot domov, najpogosteje uporabljajo javni prevoz ali taksi. Za obiskovalce smo imeli na voljo alkotest, s katerim so lahko preverili koncentracijo alkohola v izdihanem zraku. Odgovorne 0,0 pa smo nagradili s praktičnimi nagradami Zavarovalnice Generali.

Utrinke z dogodkov spremljajte na našem Facebooku in Instagramu.


NAJAVA:

VEČ O AKCIJI, STATISTIKI:

KAKO ZAUŽITJE ALKOHOLA VPLIVA NA ČLOVEKA MED VOŽNJO?

Sorodne objave

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.