Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Hujša prometna nesreča na štajerski avtocesti, voznik umrl

PN 24102022

Spletni medij 24ur.com:

“Zaradi prometne nesreče med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico je proti Mariboru zaprt vozni pas avtoceste. Kot so nam potrdili na Policijski upravi Maribor, gre za hujšo prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo. Po prvih informacijah Policije je voznik med vožnjo zapeljal z vozišča, nakar se je vozilo prevrnilo. Voznik, ki je ostal ukleščen v vozilu, je v nesreči umrl.

Na štajerski avtocesti je  zaradi prometne nesreče med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico jug proti Mariboru zaprt vozni pas. Na Policijski upravi Maribor so nam potrdili, da gre za hujšo prometno nesrečo, v kateri je udeleženo eno vozilo. Policisti ogled še opravljajo, prve ugotovitve pa kažejo, da je voznik tovornega vozila med vožnjo po rahlem klancu navzdol zapeljal z vozišča, nakar se je vozilo prevrnilo.

Voznik, ki je ostal ukleščen v vozilu, je v nesreči umrl, so sporočili s PU Maribor. Gre za 14. smrtno žrtev na naših cestah to leto, v primerljivem obdobju lani so zabeležili 20 smrtnih žrtev.

Policisti ogled še opravljajo, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zaradi odpravljanja posledic in ogleda kraja nesreče je urejen obvoz preko izvoza Slovenske Konjice. Pred izvozom tako nastaja zastoj, zato občasno zapirajo tudi predore. Zastoji pa tudi na regionalni cesti, po kateri je urejen obvoz za osebna vozila.”

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

Sorodne objave

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.